За България е от особено значение възможността да се възползва

...
За България е от особено значение възможността да се възползва
Коментари Харесай

Зам.-министър Занчев се срещна с китайска корпорация, специализирана в изграждането на жп инфраструктура

За България е от изключително значение опцията да се възползва от добавената стойност на плановете, която основава съдействието в границите на самодейността 16+1. Това съобщи заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Велик Занчев по време на среща с президента на Китайската железопътна група CREC Зонян Джан. Китайската компания е в България за присъединяване в бизнес конгрес, част от Седмата среща на ръководителите на държавните управления на страните от Централна и Източна Европа и Китай.

По време на срещата бяха разисквани главните железопътни посоки, за които страната ни търси финансиране. Заместник-министър Занчев акцентира, че за България е основно съдействието с одобрени компании, като CREC, с потвърден потенциал в построяването на железопътна инфраструктура.

Зонян Джан съобщи, че компанията има сериозен интерес към задълбочаване на съдействието с България, в границите на самодейността 16+1. Той уточни, че сега се построява железопътният кулоар сред Китай и Европа и китайската страна се надява България да предложи подобаващи трасета за включване в коридора. По думите на Зонян Джан Китай има сериозен интерес да построи платформа за шерване на китайския опит и за образование на личен състав в България. Китайската жп корпорация е подготвена да разиска финансиране на българските железопътни планове, както и сключване на съглашения за създаване на потенциал.

Китайската железопътна група (CREC) е строителна компания, чийто главен акционер е държавната корпорация за железопътно инженерство в Китай (CRECG). По доходи, CREC е най-голямата строителна компания в света през 2015 година През 2016 година CRECG се подрежда на седмо място измежду топ 500 на китайските предприятия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР