За България е изключително важно, че председателят на Европейската комисия

...
За България е изключително важно, че председателят на Европейската комисия
Коментари Харесай

Павлова: Въпреки различията Европа остава обединена

За България е извънредно значимо, че ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изведе водещата роля на еврото като валута измежду целите на Съюза. Това съобщи министърът по европредседателството Лиляна Павлова.

" И еврото в действителност да стане валутата. Това е доста мощно обръщение. Това също е доста значимо обръщение за нас по пътя, по който ние сме тръгнали ", съобщи Павлова.

Павлова обърна внимание на значимостта на предлагането решения да се взимат с квалифицирано болшинство, а не с единогласие:

" Това е един рационален метод, в случай че желаеме Европа да е гъвкава и да адресира бързо проблемите, тъй като мисля, че на жителите им омръзна някой някъде да заседава и да не взима решения, тъй като един или различен се е събудил изкривено ".

Според Павлова макар разликите Европа остава обединена.

Преди лятната почивка Брюксел даде зелена светлина на страната ни да тръгне по пътя към присъединението към валутно-обменния механизъм ERM II, като влизането в него може да стане най-рано в средата на идната година.

Обръщането на взор към проблемите в останалия свят и водещата роля на Европа в решаването им - това е главното обръщение в речта на ръководителя на Европейска комисия, което видя представителят на Бюрото у нас Огнян Златев:

" Засилването на сигурността на Европа. Знаете, че главният напън върху европейските граници идва от мигранти, които идват от африканския континент, т.е. това е методът, по който Европейски Съюз предлага да адресира казуса в мястото, където той се заражда, в източника на казуса. Да се пристъпи към разширено съдействие с страните от африканския континент - икономическо, комерсиално. Другият аспект на това предложение е при постигането на едни положителни съглашения, ние можем да създадем най-голямата в света зона за търговия сред два континента. Това за мен е извънредно положително предложение, доста е амбициозно. " /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР