За азиатците се разписаха Йон Гуон Ким и Хи Чан

...
За азиатците се разписаха Йон Гуон Ким и Хи Чан
Коментари Харесай

Южна Корея се класира на осминафинал на Мондиал 2022

За азиатците се разписаха Йон Гуон Ким и Хи Чан Хуан.
Отборът на Южна Корея обърна състава на Португалия и завоюва последната си среща от груповата фаза с 2:1, откакто губеши в резултата с 0:1.

Португалия влезе ужасно в мача и поведе още в 5-ата минута. Диого Далот проби прелестно отдясно и навлезе в наказателното поле. Той комбинира с Рикардо Орта, който беше на скорост и с едно допиране прати топката в мрежата. Никакъв късмет за Сьонг-Гю Ким, който въобще не съумя да реагира.

Тимът на Южна Корея изравни в 27-ата минута. Йон-Гуон Ким пое отбита топка надълбоко в наказателното поле след корнер и преодоля вратаря с внезапен удар по трева в средата.

В 35-ата минута Диого Далот си освободи пространство за изстрел и насочи подобен от междинна отдалеченост, само че със страхотна изява за следващ път се регистрира Йон-Гуон Ким.

Пет минути по-късно Сон опитва шанса си с удар по земя от значително разстояние – право в ръцете на Коща.

В 42-рата минута Роналдо получи страховит късмет да осъществя с глава след интервенция на Йон-Гуон Ким, само че не откри очертанията на вратата.

Две минути по-късно Рикардо Орта овладя в наказателното поле на Южна Корея. Той беше непокрит, само че стреля извънредно разочароващо право в ръцете на вратаря.

В 52-рата минута Роналдо беше изведен зад корейската отбрана. Неговият удар от въздуха не затрудни вратаря.

Три минути по-късно Сон получи на обещаваща позиция, само че беше обезвреден от Антонио Силва.

В 67-ата минута мощен шут с левия крайник на Ин-Беом Хванг, беше в обсега на Коща и стражът съумя да боксира.

В 71-вата минута Сон опита удар от воле, само че Жоао Кансело съумя да се намеси съвършено и предотврати заплаха пред португалската врата.

Южна Корея играеше доста дисциплинирано и не позволяваше на Португалия да основава голови положения. Не се виждаше метод, по който някой от отборите да стигне до успеха. Още повече ремито изцяло устройваше „ мореплавателите “.

В заключителните минути на мача Южна Корея направи 2:1 посредством Хи Чан Хуан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР