За антикризисните мерки на правителството, за инфлацията и повишаването на

...
За антикризисните мерки на правителството, за инфлацията и повишаването на
Коментари Харесай

Стоян Панчев: Правителството действа импулсивно и търси краткосрочен пиар ефект

За антикризисните ограничения на държавното управление, за инфлацията и повишението на лихвите, за проектите на страната за влизане в еврозаната: Tribune.bg беседва с икономиста Стоян Панчев от ЕКИП - Експертен клуб за стопанска система и политика.

Каква е оценката ви за ограниченията против инфлацията?

А намаляването на Данък добавена стойност за хляба?

Но няма да усетим понижение на хляба?

А прогнозата Ви за цената на газа?

от съветски доставки, както и за дивирсификация. Защото в тази ситуация това, което става, е, че не купуваме непосредствено от Газпром, само че купуваме от други снабдители отново съветски газ, който най-вероятно идва от сибирските полета. Ако диверсификацията е въобще да не употребяваме газ с съветски генезис, значи още не сме диверсифицирани. Аз виждам несъгласия в самия кабинет, тъй като през вчерашния ден министър председателят е споделил, доколкото разбрах,че следващата година ще се дивирсифицираме, а скоро се твърдеше, че към този момент сме се диверсифицирали. Виждаме, че това е по-скоро политически въпрос. Ние предплащаме към този момент премиум върху цената на газа, като даже не знаем какво тъкмо назоваваме диверсификация, а това ми се коства безразсъдно. Търси се ПР и обществен резултат, в сравнение с стопански смисъл.

Справяме се с нов дълг?!

А какво да чакат фамилиите с ипотеки?

А във връзка с проектите ни за еврозоната?

по този начин сме решили, по този начин ще създадем. Мен ме тормози, че решението за влизане в еврозоната се прави един път на 100г. – това е промяна на паричната система, която е необратима, за разлика от всичко останало – можем да излезем от Европейски Съюз, от Банковия съюз, от ERM II може да излезе лв., само че от еврозоната няма механизъм за излизане. И да се взима това решение небрежно, в петък следобяд без нито един разбор, написан и прочетен от министъра на финансите най-малко, това е надълбоко несериозно, груба неточност.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР