За американската атомна индустрия 2018 г. може да бъде „повратна“

...
За американската атомна индустрия 2018 г. може да бъде „повратна“
Коментари Харесай

NEI: 2018 г. може да е „повратна“ за американската атомна индустрия


За американската атомна промишленост 2018 година може да бъде „ повратна “ година. Това съобщи вицепрезидентът на Института за нуклеарна сила (NEI) на Съединени американски щати Джон Котек на конгрес на Американската енергийна асоциация, представен отworld-nuclear-news.org. По думите му, през тази година нуклеарната промишленост в страната би трябвало да резервира мощен вътрешен енергиен бранш като поддържа работата на атомните реактори, само че също по този начин и да показва, че може да построи нови централи, прокарвайки път за реактори от ново потомство.

„ Много е значимо да запазим мощен локален нуклеарен бранш, като това стартира със опазване на съществуващите централи “, съобщи Котек. Повечето от дейностите за опазване на съществуващите централи ще бъдат подхванати на щатско равнище. Ню Йорк, Илинойс и Кънектикът са „ посочили пътя “, който другите щати могат да последват. „ Ние сме окуражени от това, че щатите признават нуждата от опазване на работещи централи, както за понижаване на нездравословните излъчвания, по този начин и за енергийно многообразие “.

Неуспехът да се оценят вярно изгодите от атомната сила докара до това някои АЕЦ да бъдат затворени прибързано. Решението на Американската федерална комисия за енергийно контролиране да спре напредването на препоръчаните законови промени от енергийния министър Рик Пери за резистентност и надеждност на мрежите предизвика значима полемика за ролята на АЕЦ при обезпечаване на устойчива и надеждна мрежа, съобщи още Котек.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР