За активни действия в тясна координация и постигане на нов

...
За активни действия в тясна координация и постигане на нов
Коментари Харесай

Желязков иска нов подход за по-справедлив мобилен пакет

За дейни дейности в тясна съгласуваност и реализиране на нов метод и по-справедлив мобилен пакет настоя транспортният министър Росен Желязков по време на среща с български евродепутати и представители на транспортния отрасъл, проведена от Вътрешна македонска революционна организация по така наречен закон „ Макрон “. Въпреки значимостта на тематиката и обстоятелството, че евродепутатът Ангел Джамбазки е поканил всички 17 български евродепутати за присъединяване в срещата, на нея пристигна единствено един - Цветелина Петкова, излъчена от Българска социалистическа партия.
„ Страната ни е изправена пред нова институционална обстановка, тъй като всичко е ново - следва нова Транспортна комисия, нов Европейски парламент и нови докладчици и на всички тези платформи на увещание - освен на политици, само че и на промишлености, на общества, е значимо да разбираем какъв е бизнес моделът на периферните държави-членки и да сложим нашето предпочитание за по-справедлив мобилен пакет на дневен ред, тъй че на равнище Съвет и на равнище Европейски парламент да има нов метод “, съобщи Желязков.
След протеклата при закрити врата среща, домакинът й евродепутатът Ангел Джамбазки заяви, че участниците са набелязали хрумвания за дейности по пакета " Мобилност " и посочи, че по тази тематика няма политическо разделяне. " Ще създадем всичко допустимо да имаме единна българска делегация по тематиката . Всеки от нас ще търси от групата си поддръжка, с цел да избегнем проведената към този момент акция на Запад ", съобщи той и заяви, че съперниците към този момент водят акция посредством основано в Брюксел издание.
" Страховете от това, че национализмът ще надделее в новия Екологичен потенциал и ще подсигурява доминация на Алианса не се оправдаха, тъй че имаме сходна настройка на предишния Екологичен потенциал ", разяснява още Желязков и изрази вяра към този момент да сме си взели уроците. По думите му в този момент " задачата е да разтеглим групата на единомислещите и да подчертаем вредите, които ще нанесе пакета на Единния европейски пазар, а освен на периферните стопански системи. " Говорим освен за транспорти и товари, а за промишлености, свързани произвеждане на артикули, транспортни средства, със спедиция, с логистика и прочие Дължим на Централна Европа изясненост по резултата на пакета подвижност и вредите, които единствено за 10 години ще нанесе на единния пазар ", съобщи министърът.
" Имаме цялостното доверие от страна на държавното управление, на делегацията на нашите представители в Екологичен потенциал и промишлеността. Всякакви спекулации, че имаме пробиви и пробойни при изложение на единни позиции са неоснователни ", безапелационен е той.
Новоизбраният евродепутат от Българска социалистическа партия Цветелина Петкова съобщи изрично, че представителите на левицата ще не престават да пазят българските национални ползи в областта на този отрасъл и посочи, че към този момент са декларирали предпочитание за присъединяване в Транспортната комисия на Екологичен потенциал.
Такива поръчки са отправени и от български евродепутати от всички останалите политически сили. Има възможност да получим две цялостни места в комисията и две аварийни, надява се Джамбазки. За съпоставяне, той означи че до момента имахме едно аварийно място в тази комисия, което не ни даваше опция да внасяме оферти.
Следващата стъпка ще е търсене на съидейници.
Росен Желязков е уверен, че ще разтеглим поддръжката. „ Ще търсим съидейници по тематики, които са свързани с ползи на Общия пазар и ползи на всички периферни страни, също увещание на старните от Алианса, че уравновесените текстове във всеки един законодателен пакет, без значение дали за подвижност или друго, са в полза на целия Европейски Съюз ", безапелационен е той.
В нашата група са Литва, Латвия, Полша, Румъния и Унгария сега. Румъния излиза от председателството, тъй че те ще си разрешат да бъдат по-лоялни, уповавам се Желязков. Той изрази вяра да бъде ясно декларирана позиция от Финландското председателство като съдия в процесите в Съвета на Европейски Съюз. 
" Най-важното е да не оставяме привкуса, че пазиме единствено наш корпоративен интерес. Ние в действителност пазиме общоевропейския интерес, интереса на Обединения пазар и съществени европейски права, свободи и полезности като свободно придвижване на хора, артикули, и капитали ", безапелационен е Желязков. Затова, съгласно него се постанова интензивно деяние във връзка с избора на нов европейски комисар по превоза.
Росен Желязков означи, че " Транспортната комисия на Екологичен потенциал, дружно с специалистите й са тези, които са предложили пакета „ Мобилност “ със декларираните цели за по-справедлив превоз и по-екологосъобразна промишленост в Европа, само че Нито една от тези цели с ограниченията, планувани в признатите на пъръво четене оферти не подсигурява нито едното, нито другото ". По думите му " те вземат решение единствено и само конкурентни проблеми на ядрото към периферията ". Желязков е безапелационен, че " би трябвало да се върнем към генезиса на пакета, с цел да може да покажем какви са задачите и какъв би бил резултата от използването на този микс от несъвместими една с друга хрумвания ".

Представителите на сектора акцентираха, че се надяват на цялостен синхрон сред българските евродепутати по пакета „ Мобилност “.
Става въпрос за бранш, който дава 17% от Брутният вътрешен продукт на страната, бе изтъквано неведнъж по време на срещата.
" Очакваме цялостен синхрон сред българските евродепутати и останалите евродепутати от Франция и Германия да вземем за пример, които са представители на Зелените ", съобщи изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев. Той добави, че чака от ПЕС работа с Испания и Португалия, а от представителите на ГЕРБ работа в Европейската национална партия (ЕНП). „ Трябва да се обединят всички старания, тъй като пристигна времето да затворим онази страница с невлизането в действие на мобилния пакет “, настоя Арабаджиев.
Желязков изрази подготвеност транспортното министерство да семейства сходни срещи и акцентира, че е значимо да се обменя информация в действен режим и настоя да се употребява оптимално летния сезон за оперативна работа по пакета „ Мобилност “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР