За абсурдна ситуация научи Varna24.bg от варненка, изживяла истински кошмар,

...
За абсурдна ситуация научи Varna24.bg от варненка, изживяла истински кошмар,
Коментари Харесай

Варненка в потрес, след като чу от 112: Изкъпете мъртвеца, облечете го и изчакайте да минат празниците!

За неуместна обстановка научи Varna24.bg от варненка, изживяла същински призрачен сън, откакто старата й прабаба умряла. Ето какво показа Нина Димитрова за случилото се:

" Искам да споделя с вас една доста неприятна обстановка в която очевидно може да изпадне всеки! Явно в България си има тъкмо избрани часове и дни от седмицата в които можеш да... УМРЕШ!

На 30.04 в 17:20 часа, на 102-годишна възраст моята пра баба умря! Личната ѝ лекарка беше 1-ва промяна за това звъннах на 112 за констатиране на гибел! От там получих отговор, че в поликлиниката където работи персоналната ѝ лекарка има дежурен кабинет и да отида с кола да взема лекаря с цел да го закарам в баба. Разбира се незабавно запалвам колата и потеглям към МЦ " Младост " в кв. " Младост ", където ми споделят, че доста от дълго време нямат дежурен кабинет и не могат да ми оказват помощ. Звъня на персоналната лекарка на персоналния телефон, само че по този начин и никой не ми подвигна. Обаждам се още веднъж на 112 където след прекачване от човек на човек най-после една госпожа ми изясни по този начин " След 17:00 часа гибел не се установи. Утре вземете персоналната си лекарка и тя ще оправи нещата ". Аз давам отговор, че на следващия ден е 1-ви май и е формален почивен ден, тогава въпросната госпожа ми съобщи следното " Изкъпете мъртвеца, облечете го, оправете го и изчакайте да минат празниците, по-късно ще пристигна доктор да напише смъртния акт "......

Разбира се аз се обадих на погребалната организация, те имаха доктор, който против възнаграждение да напише смъртен акт без значение какъв брой е часа и кой ден е! Още през вчерашния ден погребахме моята пра баба. Но въпроса е къде живеем?

Нормално ли е да държиш мъртвец в къщи, тъй като лекарите на държавни заплати нямат предпочитание да дойдат? Нормално ли е да би трябвало да умреш сред 08:00 и 16:00 часа наложително в работен ден? В тая страна освен, че нямаме обикновени права ами и би трябвало да умрем когато те ни кажат.... Да живее България, да живее опазването на здравето ни и внимавайте някой да не почине, че идват почивни дни по Гергьовден! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР