За 9-та поредна година днес рафтинг-клуб Адвенчър нет“ организира почистване

...
За 9-та поредна година днес рафтинг-клуб Адвенчър нет“ организира почистване
Коментари Харесай

Рафтъри чистят река Струма от боклуци

За 9-та поредна година през днешния ден рафтинг-клуб „ Адвенчър нет “ провежда разчистване на река Струма както от сушата, по този начин и с лодки и каяци, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Акцията под мотото „ Чиста Струма “ стартира в 10 часа през днешния ден в Кресненското дефиле, първо бе измит обиколния на Е-79 път около „ кривия “ тунел.
В обичайното разчистване участваха фенове на спусканията с лодки по реката, най-вече младежи, девойки и деца.
За по-малко от час бяха събрани десетки чували с най-различни боклуци, изхвърлени както край пътя, по този начин и по ската към реката.

Река Струма е най-подходящата локация за упражняване на рафтинг в България поради своето прииждане, а също и желано място за осъществяване на надпревари по рафтинг и каяк. От употребата се събират доста отпадъци, нечистотия и боклуци.

Желанието на уредниците бе да върнат приятната естествена панорама по устието на р. Струма в региона на Кресненското дефиле, известно с континентално-средиземноморския си климат и високата централизация на типове растения и животни.

И тази година за доброволческата акция добре пристигнали бяха всички – уредници, инструктори, другари и фенове на рисковите прекарвания в бързи води, а задачата – да обединят старания и да съчетаят потребното с приятното, да чистят и да се забавляват.

По традиция, уредниците награждават всеки присъединил се в спускането с безвъзмезден рафтинг. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР