За 9 часа днес бяха проверени 114 адреса и 333

...
За 9 часа днес бяха проверени 114 адреса и 333
Коментари Харесай

Масирана полицейска операция срещу битовата престъпност в Карлово

За 9 часа през днешния ден бяха тествани 114 адреса и 333 лица в град Баня и селата Розино, Христо Даново и Слатина
 роми, циганска махала в Баня  роми, циганска махала в Баня  роми, циганска махала в Баня
Специализирана полицейска интервенция за противопоставяне на битовата престъпност в дребните и отдалечени обитаеми места бе извършена през днешния ден от 7 до 16 часа на територията на районно управление (на МВР) на МВР-Карлово. Съвместните дейности са осъществени от чиновници на Районното ръководство в Карлово, бранш “Специализирани полицейски сили ” и Зонално жандармерийско ръководство – Пловдив.

Участвали са и представители на държавните горски стопанства в Карлово и Клисура, Община Карлово и дирекции “Незаконно строителство ” и “Социално подкрепяне ”. В хода на акцията в град Баня и селата Розино, Христо Даново и Слатина са тествани 114 адреса, 98 моторни транспортни средства, 7 търговски обекта и 333 лица. Установени са 15 жилища без документи за благосъстоятелност.

За нарушавания по Закона за горите са формирани 2 акта, а други 10 – по законите за Министерство на вътрешните работи и гражданската регистрация. По 9 акта и санкции с фишове са издадени според Закона за придвижване по пътищата. С протоколи по ЗМВР и ЗГР са предизвестени 14 души. Според настоящия междуинституционален механизъм по обгръщане и задържане в просветителната система на деца и възпитаници са издадени 29 формуляра и формирани 27 предупредителни протоколи на родители на възпитаници от Баня и Розино.

Освен това са формирани и три бързи производства – за предпазване на нелегално добит дървен материал, за владеене на огнестрелно оръжие без нужните разрешителни документи и на акцизни артикули без бандерол. Иззети са близо 11 кубика нелегално добит дървен материал.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР