За 86-та вечер протестиращи се събраха пред президентството с искания

...
За 86-та вечер протестиращи се събраха пред президентството с искания
Коментари Харесай

Протестите: Ден 86 - Гражданска Панорама пред сградата на БНТ

За 86-та вечер протестиращи се събраха пред президентството с претенции за оставките на премиера и на основния прокурор. Движението по бул. „ Цар Освободител “ беше блокирано. Друга част от протестиращите са пред Българска национална телевизия, където провеждат „ Гражданска гледка “.
От така наречен Отровно трио – Арман Бабикян, Велислав Минеков и Николай Хаджигенов, показаха нови 100 подписали се интелектуалци към отвореното писмо, с което желаят смяна. " Заставаме против модела " Борисов-Доган-Пеевски " и свързаната с него корупция, довела до разграбването на скъп публичен запас и до тежка рецесия на доверието в обществото ", се споделя в писмото. Сред подкрепилите го през днешния ден са актьорите Цветана Манева, Явор Милушев, Анастасия Ингилизова, Весела Бабинова, Юлиян Вергов, а също архитекти, режисьори, писатели, учители, художници.
" Търсят се още такива хора, които да се причислят към самодейността ", допълват от триото. Вчера писмото бе подкрепено от други 123 представители на културата, изкуството и науката. От Триото осведомиха, че в понеделник - на 5 октомври, група българи, измежду които проф. Велислав Минеков, ще имат среща с български публицисти, с които ще беседват за положението на демокрацията и правораздаването и за разнообразни проблеми у нас преди началото на сесията на Европейския парламент.
 Протест под надпис Истина за боклук пред редакцията на ПИК, посрещна ги контра-демонстрация (ВИДЕО) Протест под надпис " Истина за боклук " пред редакцията на ПИК, посрещна ги контра-демонстрация (ВИДЕО)
В 83-тия ден на гражданско неодобрение съдружие " БОЕЦ " провежда акция под надпис " Истина за боклук ". Протестиращи против правителствот...
Допълват, че всички българи, които живеят в Белгия, Германия и Нидерландия, и имат опция, са добре пристигнали да поддържат напъните евродепутатите да бъдат осведомени преди началото на съвещанието на Екологичен потенциал. От Отровното трио разясниха и проекторезолюцията, която Екологичен потенциал би трябвало да прегледа за България. Според тях изводите на Комисията по цивилен свободи е „ пагубен удар по властта на Борисов “. От Триото считат проекторезолюцията за „ недвусмислена поддръжка “ за митингите в България.
От  пък провеждат акция под надпис " Гражданска " Панорама " пред постройката на Българска национална телевизия. Събитието е с начален час 19.30 ч. - час и половина преди началото на едноименното предаване в ефира на националната телевизия. Участниците упорстват за присъединяване в предаването с водещ Бойко Василев. Събралите се пред входовете на Българска национална телевизия протестиращи замерваха постройката с яйца. Призивите " Оставка! " бяха отправени и към шефа на медията Емил Кошлуков. Протестиращите се заканиха, че няма да застанат пред централния вход, а ще оградят страничните, с цел да не може министърът да се измъкне от яйцата, които са приготвили. Представителите на гражданско съдружие " БОЕЦ " са там от рано и проведоха " гражданска гледка " пред публичната медия.

Иначе настояванията на протестиращите жители остават същите: оставки на държавното управление и на основния прокурор, въвеждането на отдалечено и машинно гласоподаване, предварителни избори, както и привикване на Велико национално заседание за промени в Конституцията.
 Сдружение Боец: Не желаеме принуждение, само че в случай че мафията заповяда на полицията да вдигне палките, няма да отстъпим Сдружение " Боец ": Не желаеме принуждение, само че в случай че мафията заповяда на полицията да вдигне палките, няма да отстъпим
" Не желаеме принуждение, само че в случай че мафията заповяда на полицията да дигне палките против нас, няма да отстъпим и за пролятата кръв те ще носят о...
На три пъти участници в митингите блокираха постройката на Българска национална телевизия, до момента в който предаването тече, в опит да осуетят напускането на гостите. Първият път ръководителят на групата на ГЕРБ в Народното събрание Даниела Дариткова и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прекараха повече от час в постройката, преди да бъдат изведени благодарение на полицията. По същия метод се наложи да изоставен постройката и общественият министър Деница Сачева, както и здравният министър Костадин Ангелов.

Тази вечер посетител в " Панорама " по Българска национална телевизия е правосъдният министър Десислава Ахладова, която ще разяснява отчета на Европейска комисия за господство за закона. Припомняме, че ръководещите одобриха документа като позитивен, макар че показва нерешени проблеми в региона на правосъдната система, битката с корупцията и свободата на словото. Наред с останалите претенции, протестиращите упорстват и за оставката на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, тъй като съгласно тях публичната медия работи в услуга на властта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР