За 827 дни американският президент Доналд Тръмп е изрекъл повече

...
За 827 дни американският президент Доналд Тръмп е изрекъл повече
Коментари Харесай

“Вашингтон пост“ изброи 20 000 лъжи на Тръмп

За 827 дни американският президент Доналд Тръмп е изрекъл повече от 10 000 неистини или направил изказвания, които не дават отговор на действителността.

Средно това прави по 12 неистини дневно. На 9 юли президентът прекрачи прага от 20 000 неистини или изказвания, които не дават отговор на действителността. Това значи по 23 неистини дневно в продължение на повече от 14 месеца. Този интервал съответствува с процеса на импийчмънт, пандемията от ковид, която опустоши стопанската система, и митингите след гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд.
Данните бяха оповестени от в. “ Вашингтон пост ”, който неведнъж е упрекван от Тръмп в разпространяване на лъжливи вести, съобщи БГНЕС. Вестникът се базира въз основата данни за инспекция на обстоятелствата (Https://www.washingtonpost.com/graphics/politics/trump-claims-database/?itid=lk_inline_manual_2 )
Само за няколко месеца, по време на пандемията, Тръмп излъга съвсем 1000 пъти. Той е лъгал съвсем 1200 пъти за събитията към процеса на импийчмънт.
Предположението, че Тръмп ще излъже повече от 20 000 пъти преди края на първия си мандат, изглеждаше безумно, когато планът стартира през първите 100 дни от неговото президентство, отбелязва вестникът.
Тогава Тръмп правеше приблизително под пет погрешни изказвания дневно, което би означавало към 7000 за целия мандат. Към 9 юли американският президент беше записал резултат от 20 055 неистини за 1267 дни.
Най-повтаряната неистина на Тръмп по време на неговото президентство – 360 пъти – е, че „ през днешния ден американската стопанска система е най-хубавата в историята “. Той стартира да се хвали с това през юни 2018 година и бързо го трансформира в една от обичаните си изречения.
Вашингтон пост “ отбелязва, че във връзка с пандемията на ковид американската стопанска система не се оправи по този начин добре, както при президентите Дуайт Айзенхауер, Линдън Джонсън, Бил Клинтън и други.
Тръмп повтаря “най-добрата стопанска система ” повече от 100 пъти от началото на пандемията.
Втората най-повтаряна неистина на Тръмп – 216 пъти – е, че е построена граничната му стена.
Американският водач повтори 210 пъти, че е направил най-големите понижения на налози в историята на Съединени американски щати – по-големи от тези на Роналд Рейгън през 1981 година. Но това не е по този начин. При Рейгън данъчните облекчения съставляват 2,9 % от Брутният вътрешен продукт на страната, а по времето на Тръмп 0,9 % от Брутният вътрешен продукт. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР