За 76% от хората застраховките са вид сигурност, а според

...
За 76% от хората застраховките са вид сигурност, а според
Коментари Харесай

Здравето - най-важното в живота, автомобилът - първи избор при застраховане

За 76% от хората застраховките са тип сигурност, а съгласно 68% полиците спестяват бъдещи непредвидени разноски. Това сочат данните от национално-представително изследване на Асоциацията на българските застрахователи за настройките към застраховането и застрахователна просветеност у нас. То е проведено през март тази година от организация „ Тренд “ измежду 1000 лица от цялата страна на възраст 18-65 година

Резултатите обрисуват няколко съществени трендове в потребителските настройки. Наблюдава се повишение на доверието към застрахователния бранш, както и относително висока степен на схващане за изгодата от застраховките. Но наред с това налице са устойчиви отрицателни вярвания във връзка с застраховането, които не отразяват реалистично  практическия опит на потребителите. Очертават се и дефицити при осведомения потребителски избор.

По равнище на доверие застрахователните компании се подреждат след банките със забележителна преднина пред други финансови институции като има изразителен поврат в настройките с превес на хората, които са декларирали, че имат доверие на застрахователите (47%) пред тези, които заявяват съмнение (41%). За съпоставяне, преди 10 години, макар че застрахователите още веднъж са били след банките по равнище на доверие, съотношението е било назад - доверие в застрахователния бранш са заявили 40% от хората, а 46% - съмнение, съгласно данни от изследването „ Финансовата просветеност в България “ на Световната банка от 2010 г. 
01.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР