За 76% от хората застраховките са вид сигурност, а според

...
За 76% от хората застраховките са вид сигурност, а според
Коментари Харесай

Българите обичат застраховките - давали сигурност

За 76% от хората застраховките са тип сигурност, а съгласно 68% застраховките икономисват бъдещи непредвидени разноски.

Това сочат данните от национално-представително изследване на организация " Тренд " по поръчка на Асоциацията на Българските Застрахователи (АБЗ)- " Нагласи към застраховането и застрахователна просветеност ".

Всеки втори (53%) смята, че хората не схващат от застраховки и по тази причина не си вършат.

Наблюдава се повишение на доверието към застрахователния бранш, както и относително висока степен на схващане за изгодата от застраховките.

Отчита се превес на хората, които са декларирали, че имат доверие на застрахователите (47%) пред тези, които заявяват недоверие (41%).

Положителен е превесът и при банките (по-значим в съпоставяне със застрахователите), при останалите финансови институции съотношението е в интерес на каузи на съмнение.

54% от интервюираните не са съгласни с изказванието " Не имам вяра на застрахователите ". Още по-висок дял на несъгласни с това изказване се записва при коментираните нагоре социални/демографски групи. Например, при групата лица с приход над 1500 лева този дял доближава 80%.

90% от ползващите застрахователни артикули не са имали проблеми със своя застраховка, единствено 8% заявяват подобен. В същото време, 33% от интервюираните смятат, че застрахователите не са правилни при изплащането на вреди.

Цената на застраховката е водещ фактор при избора на съответна лавица за 79% измежду ползващите застрахователни артикули, за 36% от тях - това е преференциалната оферта с промоционални условия.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР