За 74% от рекламните приходи се прогнозира да отговаря нейтив

...
За 74% от рекламните приходи се прогнозира да отговаря нейтив
Коментари Харесай

Успешна, но нестабилна

За 74% от рекламните доходи се предвижда да дава отговор нейтив рекламата през 2021 година, а от началото на тази е натрупала над 21 милиарда $. Тази нова идея, употребена от хиляди маркетолози, е сполучлива, само че и нестабилна по едно и също време. Нямам поради, че това е неприятна инвестиция, а че този модел няма да издържи дълго. Виждаме все по-големи разходи за нейтив през всяка последваща година, само че имам вяра, че този напредък ще доближи платото в един миг. Защо имам такава позиция?

Факторът доверие

Контент маркетингът станат известен като отговор на обичайна реклама, на която множеството консуматори стопираха да имат вяра. Те избират по-ценно наличие, добавена стойност. Ако кликнат върху една публикация с очакване да намерят точно това, само че вместо него видят реклама, могат да изпитат моментална липса на доверие към медията, в която е ситуирана, както и към марката. Това не е хипотетично – то към този момент се случва.

Блокирането на рекламите

Платформите за блокиране на рекламите също за проблематични за бъдещето на нейтив рекламите. Всеки с подобен програмен продукт в браузъра или телефона си автоматизирано заобикаля спонсорираното наличие в уебсайтовете. Фактът, че Гугъл Chrome направи този инструмент деен по под схващане още повече усложни нещата. Ако прекомерно доста хора го употребяват, може да се окажете в задънена улица.

Когнитивен дисонанс

Да речем, че един консуматор е отворил уеб страница, прочут с публикуването на материали, свързани с мъжка мода. Той натиска върху нейтив реклама, без да осъзнава, че тя е такава (основна цел), само че се оказва, че чете текст за това какъв брой са значими застраховките.

Когнитивният дисонанс може да докара до недоразумения, свалящи трафика на издателите, които разчитат на нейтив реклами, както и отблъскването на рекламодателите от позиционирането на би трябвало да бъде позиционирането тук-там, които ще повлияят положително и на тяхната лична известност, и на тази на сътрудниците им.

Нейтив рекламата е дейно средство, само че растежът ѝ няма да продължи толкоз дълго, колкото множеството специалисти предвиждат. Ако се интересувате от тази тактика, уверете се, че е единствено една частичка от бюджета ви за цифров маркетинг.

Съсредоточете се върху акции с маркетинг на наличието и други подходи, също ориентирани към даването на добавена стойност на потребителите.

Джейсън ДеМирс за Medium.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР