За 6050 км. от републиканската пътна мрежа камионите над 3,5

...
За 6050 км. от републиканската пътна мрежа камионите над 3,5
Коментари Харесай

Над 6000 км. пътища в тол системата

За 6050 км. от републиканската пътна мрежа камионите над 3,5 тона ще заплащат тол такси. От тях 796 км са автомагистрали, 2322 км – първи клас, и 2932 км – втори клас. Това разгласи на конференция след третото съвещание на Обществения съвещателен съвет по въвеждане в употреба на електронната система за таксуване на база време и изминато разстояние проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Предстои да бъдат оповестени за публично разискване и цените на тол таксите, откакто бъдат дискутирани от работна група към консултативния съвет. В продължение на 30 дни всеки заинтригуван ще може да насочи своите оферти по цените. В началото на декември, преди да изтече крайният период за подаване на оферти, консултантът на АПИ – Световната банка, ще провежда конгрес за електронната система за събиране на пътни такси.

След оповестяване на цените за публично разискване ще стартира и вторият тестови стадий на тол системата – с бордови устройства в предоставени от транспортния отрасъл транспортни средства. Първият стадий от тестовия интервал обхвана издаването на маршрутни карти и тол калкулатора, посредством който по тестови цени превозвачите имат опция да изчислят цената на обичайните си направления и да възнамеряват бюджетите си за 2020 година Проф. Асенов уточни, че оптималните цени няма да са по-високи от тестовите. “Ще балансираме по този начин цените и покритието на пътищата с тол, че отражението върху цените на стоките от първа нужда да е минимално”, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР