За 60 дни е предвидени тази помощ – 50 млн.

...
За 60 дни е предвидени тази помощ – 50 млн.
Коментари Харесай

Пари за Коледа за работещите в затворените с новите мерки заради коронавируса - мираж

За 60 дни е планувани тази помощ – 50 млн. лв. за 60 000 души. Имаме подготвеност да разтеглим обсега, тъй като имаме дани за към 356 000 обезпечени, които ще попаднат в границите на потребността. Това съобщи общественият министър Деница Сачева в разяснение по отношение на за икономическа помощ, което самата още през вчерашния ден сутринта.
След като изтече триседмичният интервал на по-сериозно затваряне, ще се дават пари – въпросните 24 лева при работещ на 8-часов трудов контракт, стана ясно от думите на Сачева. Кандидатстването става след приключване на неплатения отпуск – т.е. в случай че си до 21 декември, по-късно. " Целта ще е хората да имат пари за празниците ", сподели общественият министър.
Припомняме, че 21 декември е понеделник, а 24 декември, когато е Бъдни вечер, е четвъртък – т.е. има три дни за кандидатстване и приемане на пари преди коледните празници.
Сачева сподели и друго – може да има композиция сред разнообразни ограничения за подкрепяне, както за бизнеса, по този начин и за хората. Например за родители за деца под 14-годишна възраст. На въпрос за самонаетите лица и гражданските контракти, отговорът беше да се кандидатства за " мярката за 290 лв. ". Търсете информация от телефона на общественото министерство и в бюрата по труда, посъветва Сачева.
Или закрепени разноски, или заплащане на 15-20% от оборота на заведенията – това са разновидностите за обезщетение за ресторантьорския бизнес и за въобще затворените с новите ограничения заведения, без значение от предмета на активност. Според Сачева, 15-20% не е непостижимо за страната.
Попитана дали ще се разсрочват налози и заеми за затворени бизнеси , отговорът беше: " Различни варианти може да бъдат договаряни ", както и конкретизиране, че " противоположната връзка от банките " била, че ще е проблематично ново разсрочване на заеми и заеми. Според Сачева, налози и осигуровки следва да се разсрочват за втората половина на 2021 година – другояче щели доста да се натрупват задължения. " Движение на пари би трябвало да има – след това ще питаме от кое място да платим пенсии, детски ", разясни Сачева.
На въпрос кои ще са най-пострадалите от коронакризата, общественият министър отговори, че картината доста бързо се трансформира и е мъчно да се каже. Работим за това безработицата в България да не надвиши 7% до края на годината, съобщи тя.
Ако се постанова да удължим ограниченията след 21 декември, ще бъдат открити средства – бихме могли да вземем заем, да вземем за пример по механизма SURE на Европейски Съюз за мярката 60 на 40.
Що се отнася до концепцията за Коронавирус хотели, Сачева разяснява, че това стояло като запас. И не пожела да разяснява дали щяло да е друго, в случай че ръководството беше реагирало по-рано, а почна да приказва по какъв начин " всички вярвахме, че през лятото коронавирусът ще изчезне ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР