За 6 октомври е насрочено първото от делата за обезщетение

...
За 6 октомври е насрочено първото от делата за обезщетение
Коментари Харесай

Първото дело за обезщетение на пострадалите в Хитрино е на 6 октомври

За 6 октомври е планувано първото от делата за обезщетение на потърпевшите от гърмежа на гара Хитрино, заведени пред Софийския градски съд.
Това заяви юрист Николай Димитров от софийската адвокатска фирма, която съставлява потърпевшите и околните на починалите при железопътната злополука в обитаемото място, представен от Българска телеграфна агенция и bTV.

 Правят си
Правят си " оглушки " за компенсации на потърпевшите хора от Хитрино

Водещата версия на следствието е човешка неточност

В определението си за насрочване на делото съдът е приел исковете против " Булмаркет рейл карго " ЕООД и " Булмаркет ДМ " ООД за възможни и е назначил поредност от медицински и механически експертизи, означи Димитров.

Министърът на финансите, наблюдаващият делото прокурор и основният прокурор са сезирани през днешния ден за предприемане на дейности за застраховане на настъпилите от гърмежа в Хитрино за страната вреди. Те се пресмятат на 10 млн. лв.. Следва да се насочи рекламация за тях, ведно с обезпечителните дейности към " Булмаркет рейл карго " ЕООД и " Булмаркет ДМ " ООД.

 12 млн. лева са събрани по сметките за възобновяване на Хитрино
12 млн. лева са събрани по сметките за възобновяване на Хитрино

Всички наранени ще получат средства за ремонт, успокои кметът Нуридин Басри

" Така вредите, нанесени от събитието на страната и нейните жители, са в размер на над 20 млн. лв. ", посочи Димитров.

Според юриста, наказателното произвеждане е на фаза покачване на обвинявания против машинистите, управлявали влаковата комбинация с превишена скорост. Според Димитров досега това е единствената причина за настъпилата злополука.

Същевременно " Булмаркет рейл карго " ЕООД е направила редица прехвърляния и прихващания на свои вземания към клиенти, като железопътен транспортьор, за да няма финансова и финансова обезпеченост при положение, че бъде наказана, добави Димитров.

 Преди правосъдната почивка делото
Преди правосъдната почивка делото " Хитрино " влиза в съда

Комплексната експертиза е безапелационна, че главната причина е превишената скорост

Припомняме, на 10 декември 2016 година след дерайлиране и гърмеж на товарен трен, пренасящ цистерни с пропан и пропилен седем души починаха, 29 бяха ранени. Разрушени са къщи, изпочупени са дограми. Взривът заличи улици. В Хитрино беше оповестено бедствено състояние, а в цялата страна 12 декември беше ден на народен печал за жертвите от нещастието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР