За 6 май, Празника на Българската армия, да бъде възстановено

...
За 6 май, Празника на Българската армия, да бъде възстановено
Коментари Харесай

Борисов настоява да бъде възстановено Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия

За 6 май, Празника на Българската войска, да бъде възобновено Висшето военновъздушно учебно заведение в гр. Долна Митрополия. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред курсантите от Факултет „ Авиационен “ на Националния боен университет „ Васил Левски “. Преди това министър председателят Борисов организира среща с вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов и началника на защитата военачалник Андрей Боцев в Долна Митрополия във връзка настояването за обновяване на статута на факултет „ Авиационен “ и опцията за развиването му във Висше военновъздушно учебно заведение, каквото е било до 2002 година

„ Няма логичност да се дадат толкоз пари за самолети, в случай че наземният състав, водачите, хората не са готови за тях. Това е комплицирана специалност. Всяка неточност се санкционира съдбовно. Един хеликоптер е 50 милиона, един аероплан е 100 милиона. Поставяме човешкия живот преди всичко “, подчертава след срещата Борисов.

Премиерът разпореди на управлението на Министерството на защитата да започва процедурата по възобновяване на статута на Висшето военновъздушно учебно заведение в Долна Митрополия, тъй че най-късно до 25 април да бъде признато с решение на Министерския съвет, а по-късно да се гласоподава и от Народното събрание.

В изявлението си пред управлението, преподавателите и курсантите на факултета „ Авиационен “ министър-председателят Борисов акцентира, че са нужни ограничения подготвените у нас водачи да останат да работят в България.

Преди срещата в базата на военното учебно заведение министър председателят Бойко Борисов беше посрещнат с боен обред и одобри строя на курсантите на факултет „ Авиационен “ на Националния боен университет в града.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР