"За 5 години израсна като политик. Моделът на служебни правителства

...
"За 5 години израсна като политик. Моделът на служебни правителства
Коментари Харесай

Доц. Великов: Радев стана архитект на четворна коалиция

"За 5 години израсна като политик. Моделът на служебни държавни управления беше прибавен и към постоянното и той стана проектант на четворна коалиция ". Това съобщи за "Твоят ден " доцент Борислав Великов, някогашен ръководител на Народното събрание (2005 г.) и народен представител от Национална движение „Симеон Втори".

По думите му вторият мандат изисква повече конструктивност, а не толкоз сдържаност. "В някакъв миг ще се наложи разграничение на президента от държавното управление и то ще бъде потребно. Трябва да има по-добър звук ", счита той. И добавя, че смяната на Конституционни текстове е належащо болшинство и до такава степен ще се стигне единствено посредством съгласие, в това число и с ГЕРБ и с Движение за права и свободи. За него изчегъртването към този момент е станало. "След като е махнат най-горният политически пласт, да започнеш да гониш хората от администрацията без да се съобразяваш с техните качества, не е оправдано, а имаше и такива случаи - необяснимо се правеха промени ", разяснява някогашният ръководител на Народно събрание.

Той счита, че обединението ще издържи до локалните избори, в случай че взема верните решения за настоящите рецесии. "Има партии с дребен опит, само че е нужна идея. Така беше и с Национална движение „Симеон Втори" първоначално. Мисля, че такава има и това проличава от словото на Радев ", сподели още доцент Великов.

"Не всички 300-400 000 души от ГЕРБ носят наказателна отговорност, а съответни хора. Не бива да се жигосва цялата партия. И Движение за права и свободи, и ГЕРБ ще желаят възстановяване на правосъдната система и може би ще поддържат промени ", уточни доцент Великов. Според него основният прокурор би могъл да бъде подложен на критика, само че главното е, че е нужна кардинална смяна. "Като се смени Гешев с Пешев нещата няма да се оправят автоматизирано ", акцентира някогашният народен представител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР