За 45-годишнината от създаването на Националното училище за музикални и

...
За 45-годишнината от създаването на Националното училище за музикални и
Коментари Харесай

Премиера на Класният се жени за годишнината на музикалното училище в Стара Загора

За 45-годишнината от основаването на Националното учебно заведение за музикални и театрални изкуства " Христина Морфова " в Стара Загора възпитаници от учебното заведение и актьори от Държавна опера - Стара Загора, ще играят примерно мюзикъла " Класният се дами ". Той е дело на композитора проф. Филип Павлов по либрето на Любомир Пеевски. Режисьор на спектакъла е Николай Априлов, диригент - Красимир Къшев, сценографията и костюмите са на Теодора Джамбазова, а хореографията - на Радост Младенова-Арабаджиев.
В функциите феновете ще видят артист-хористът на операта Иван Александров - класния началник, Камелия Стойчева и Нина Димитрова ще са учителката, Сийка Паунова и директорката госпожа Златева, а Иван Кабамитов ще е господин Промяна. Ролите на учениците в спектакъла са поверени на възпитаниците на музикалното учебно заведение Маргарита Лъчезарова, Иван Петров, Кристиян Динев, Стейси Георгиева, Любов Желева, Нелли Таукчи, Денислав Михалев, Николай Дончев, Йордан Петев, Димитър Драгиев и Виктор Иванов. В спектакъла вземат участие и деца от балетната студия на Детско-юношеска студия за опера и балет “Маргаритки “.
Премиерните спектакли на мюзикъла „ Класният се дами “ ще се играят на 27 февруари, сряда, от 19 часа и на 28 февруари, четвъртък, от 12:30 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР