За 42-ри пореден ден протестиращи се събират пред фонтана пред

...
За 42-ри пореден ден протестиращи се събират пред фонтана пред
Коментари Харесай

Ден 42: Шестието тръгна към Орлов мост |

За 42-ри следващ ден протестиращи се събират пред фонтана пред президентството, с цел да изискат оставките на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев.

Исканията на стачкуващите са също и отдалечено и машинно гласоподаване и предварителни избори.

Въпреки неприятното време през нощта и сутринта, палатковите лагери на " Орлов мост ", Софийския университет и Министерския съвет, останаха. 

OFFNews следи обстановката в столицата и довечера.







Тази вечер са проведени автошествие в Русе и " обсада изненада " във Варна, където желаеха оставката и на кмета Иван Портних. За към час бе блокиран Дунав мост при Русе.

В автошествието в дунавския град взеха присъединяване към 40 автомобила на протестиращи, а хората излязоха от колите с плакати и флагове. Протестът бе проведен от последователи на по-радикални дейности, за които приканва Отровното трио. Движението бе отклонявано по обходен маршрут или колите бяха спирани на паркинги, заяви БНР.

Хронология на събитията: 

21:23 ч. - Шествието потегли към Орлов мост. 

21:19 ч. - На колоните звучи химна на България. 

21:15 ч. - " Откакто сме тук има единствено виртуални заседани на Министерски съвет. Преди 42 дни ние единствено виртуално ги критикувахме във фейсбук. Сега ние сме тук, а те виртуално заседават. Значи е трябвало по-рано да дойдем. Ние няма да си тръгнем, Борисов. Ти ще си тръгнеш “, сподели Арман Бабикян. 

21:10 ч. - „ Ако Вие не ходите 42 дни, вашия шеф какво ще направи? Ами той не идва на работа 42 дни (Бойко Борисов – бел.ред.), за какво го поносим още? Той само може да оправи водопровода в централния затвор при Бай Ставри “, сподели един от протестиращите и добави, че „ каскетът с изключение на да влиза в детски градини, друго не прави “. 

20:41 часа - " Днес при нас има хора и от Пловдив, с цел да видят по какъв начин става и да занесат парченце от нашия огън там ", съобщи юрист Николай Хаджигенов от Отровното трио. " Гответе се занапред за 2 септември, би трябвало да покажем, че нас не ни е боязън ".Нито един план, който цели да затвърди диктатурата на Борисов, няма да мине. Продължават блокадите, Дунав мост е затворен от 15 ч, във Варна още веднъж са без униформени, има и потърпевши, провокаторите не са единствено в София. За 42 дни постигнахме доста неща, само че сполучливо пенсионирахме държавното управление и каскета, тъй като те не са се весвали, само че си взимат заплатите и това ги прави пенсионери. И защото това са първите крадливи пенсионери, би трябвало да им намерим друго място, извънредно време е във всички държавни здания да влязат млади образовани хора, които няма да крадат.  

20:00 часа - Представители на ЛГБТИ, ромската общественост, сдружения на глухите и жители потеглиха на шествие " Заедно е супер " от Паметника на руската войска към НДК. В челото на колоната е оркестър " Карандила ". Събитието е проведено от Лига на равнопоставеността - коалиция от неправителствени организации и деятели. Организациите упорстват за въвеждане на квалифицирани сформира на телесни повреди и увреждане на имущество, когато са осъществени по хомофобски подбуди, правна уредба на персоналните и фамилни връзки на еднополовите двойки и техните деца и пр.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР