За 41 души злополучен полет се оказа последният, след като

...
За 41 души злополучен полет се оказа последният, след като
Коментари Харесай

След катастрофата на московския самолет: 41 загинали и 5 ранени

За 41 души злощастен полет се оказа последният, откакто съветски аероплан извърши спешно кацане и избухна в пламъци на летище „ Шереметиево “ в Москва.

Видеоклипове в обществените медии демонстрираха пасажерите, употребяващи слайдовете на спешен излаз, с цел да избягат от изгарящия аероплан на „ Аерофлот “.

Две деца и стюардеса са измежду мъртвите, оповестяват съветски медии.

Свидетел сподели пред Би Би Си, че е “чудо ”, че някой въобще е съумял да избяга от самолета, който е превозвал 73 пасажери и петима души екипаж.

“Има 37 оживели – 33 пасажери и четирима членове на екипажа ”, съобщи чиновник на комисията за следствие на злополуката Елена Марковская.

Пет души са в болница.

От „ Аерофлот “, съветският народен транспортьор, обявиха, че самолетът е бил заставен да се върне на летището “по механически аргументи ”, само че няма никакви разяснения.

Някои полети са били пренасочени към други летища.

Какво се е случило със самолета?

Самолетът „ Сухой Суперджет-100 “ излетява от летище Шереметиево в 18:02 часа локално време за град Мурманск.

Екипажът подава сигнал за злополучие заради „ неизправности “ настъпили малко след излитането.

При спешно кацане на летището след 28 минути полет моторите на самолета избухват в пламъци, се споделя в изказването на „ Аерофлот “. Самолетът съумял да кацне едвам на втория опит заради неподходящи метеорологични условия. Той е изгорен изцяло.

„ Екипажът е направил всичко, с цел да избави пасажерите, които бяха евакуирани за 55 секунди “, обявиха още от самолетната компания.

Президентът Путин изрече съболезнования на околните на починалите и подреди неотложно следствие на аргументите на злополуката.

Повече от 80 полета са забавени или анулирани на летищата в Москва след злополуката на самолета, съгласно данни на Яндекс, представени от РИА Новости.

Според информацията от 7:10 часа московско време, 2 полета са били анулирани и 2 са забавени във Внуково, 6 полета са забавени в Домодедово и 7 са анулирани, 71 полета са забавени в Шереметиево. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР