За 4 години безработицата в София е паднала от 4,3%

...
За 4 години безработицата в София е паднала от 4,3%
Коментари Харесай

КНСБ ще подкрепи Йорданка Фандъкова за нов мандат

За 4 години безработицата в София е паднала от 4,3% на 2%. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова на среща с КНСБ, на която двете страни разискаха резултатите от съглашение сред тях от началото на мандата й. Синдикатите й дадоха висока оценка и обявиха, че биха я подкрепили, в случай че се кандидатира още веднъж. Самата Фандъкова още веднъж съобщи, че ще каже през септември дали ще се включи в конкуренцията.


От 8 предпочитани области, включени в съглашението сред КНСБ и Йорданка Фандъкова, за половината синдикатите имат забележки. По техни данни в София наетите лица са 775 хиляди души. От тях 95 хиляди са в обществения бранш.
Пламен Димитров - президент на КНСБ: В тях междинната работна заплата е малко по-ниска от междинната за София и все още тя е 1 437 лв.. Това е за първото тримесечие на 2019 година. Но в това време тази заплата в бюджетно финансираните действия в София е с малко над 15% по-висока от междинната за страната в бюджетните действия.Пламен Димитров - президент на КНСБ: В същото време за тия 4 години за периода на съглашението заплатата в София се е повишила с към 40%
Като цяло междинната работна заплата в София е с 37% по-висока, в сравнение с в страната, регистрират от КНСБ. Те настояха освен общината, само че и държавното управление да обърне повече внимание на заплатите в обществения бранш.

Пламен Димитров - президент на КНСБ: Затова сме и поискали преди повече от месец в допълнение 13 милиона финансиране тъкмо за сферата на общественото подкрепяне от финансовия министър от преизпълнението на бюджет 2019 през тази есен.
Подобно е настояването и за учебното опазване на здравето - доникъде на идната година заплатите да стигнат 900 лв.. Иначе триумфи регистрират в областта на образованието и превоза.

Йорданка Фандъкова - кмет на София: София несъмнено е водещата стопанска система в България. 40% от Брутният вътрешен продукт се създава тук. Затова заложихме и залагаме на основаване на условия за развиване на стопанската система посредством вложения и то съществени вложения в двете най-важни сфери - инфраструктура и обучение.
А като предстоящ приоритет за града Фандъкова уточни технологиите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР