За 37-ми ден на се събра отново огромно множество хора,

...
За 37-ми ден на се събра отново огромно множество хора,
Коментари Харесай

Протестите: Ден 37 - Борисов печели време и го е страх, смятат демонстрантите

За 37-ми ден на се събра още веднъж голямо голям брой хора, недоволни от политиката на държавното управление и премиера Борисов, съобщи БГНЕС.
По традиция протестиращите се събраха в триъгълника на властта, заключен сред Министерски съвет, Президентството и Партийния дом. Остава блокадата на 3 кръстовища в центъра на София – на пл. Независимост, при Софийския университет и на Орлов мост. За няколко часа през нощта беше блокирано и кръстовището на бул. " Ситняково " пред румънското посолство. За малко през днешния ден беше спряно и придвижването към Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина, както и на Дунав мост-Русе, протестиращи блокираха и прохода Хаинбоаз.
Днес министър председателят разгласи своите решения в послание към нацията - привикване на Велико народно събрание, понижаване на депутатите на 120, закриване на Висш съдебен съвет, постоянно чуване на основния прокурор. Последваха редица мнения на депутати, политолози, държавници и общественици.
Президентът разяснява също в послание към народа, че диалог за конституцията и за бъдещето на България е вероятен единствено след желаните от обществото оставки и провеждането на почтени предварителни избори.
Повече от месец не престават митингите и искане за оставка на държавното управление и основния прокурор. Доверието в ръководещото болшинство е окончателно изгубено. Промените в кабинета не убедиха никого. Репресиите, провокациите и опитите да се неглижира недоволството удостоверяват нуждата от желаните оставки, безапелационен е Радев.
С ръкопляскания беше посрещната позицията на президента, че настояването за привикване на Велико Народно заседание е акт на нарушаване на Конституцията, а спор е вероятен след предварителни избори, предава БНР.
 Протестиращи блокираха и Аспаруховия мост във Варна Протестиращи блокираха и Аспаруховия мост във Варна
Граждани блокираха Аспаруховия мост във Варна. С трибагреници в ръка и крясъци „ Оставка “ и „ Всеки ден ще е по този начин до поб...
" Не мисля, че президентът може освен това да направи, според пълномощията, които има, с изключение на да застане на кардиналната позиция тука на протестиращите хора. Адмирирам изявлението му “;
„ От една го укоряват, че не прави задоволително, въпреки това го укоряват, че подклажда напрежение. Според мен като цяло се държи добре. Сега по-важното от държанието на президента е какво ще се случи в последна сметка и ние сме тук за оставките “;
„ Протестиращите получаваме някаква морална поддръжка от президента. Вижда се, че неговото мнение е почти като нашето “, обявиха пред БНР протестиращи в така наречен триъгълник на властта.
В предложенията на Борисов от през днешния ден липсва задоволително сериозна промяна на статута на основния прокурор, липсват задоволително гаранции, че ще си подаде оставката, виждаме заиграване с популизъм, тъй като за нас концепцията с понижаване на броя на депутатите е остаряла, само че е антидемократична – значи българските жители ще имат по-малко посланичество в Народното събрание и по-малък избор. Това сподели ръководителят на " Да, България ".
По думите му предложенията на Борисов са опит за машинация и изтриване на следите.
 Протестиращи блокираха още веднъж Прохода на републиката и Дунав Мост (ВИДЕО) Протестиращи блокираха още веднъж Прохода на републиката и Дунав Мост (ВИДЕО)
Протестиращи блокираха Прохода на републиката. Това оповестиха самите те на страницата на Отровното трио във Фейсбук. В неделя движени...
" Изявлението на към момента неподалия оставка Бойко Борисов е следващ опит за печелене на време и демонстрация на боязън. Проваленият и изгубил доверие парламент с болшинство, диктувано от олигархичната му власт, се готви самичък да предложи план на нова Конституция ", пишат в профила си във Фейсбук уредниците на блокадите в столицата -.
" Това ще даде опция мафията да сътвори собствен Основен закон, направен от неговото Народно заседание и да му бъде извоювано време до януари, с цел да остане на поста си.
В така наречен оферти не чухме никаква подготвеност за вадене на Прокуратурата от правосъдната система, нито за машинно и електронно отдалечено гласоподаване.
На процедура нито едно от настояванията на митинга не е почетено. Блъскането с ръка по масата и обругаването на протестиращите, демонстрират безсилният изблик на нерви у човек, който е изгубил народа си и който народът желае да загуби. Няма да повярваме и на тази неистина! #ОСТАВКА и нови избори, без диктата на Борисов! Продължаваме до дъно!
Около 22 часа протестиращите доближиха до основното кръстовище пред Румънското посолство на бул. " Ситняково ". Полиция не се вижда, а придвижването все още е спряно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР