За 36-а поредна година Празниците на изкуствата „Аполония“ в Созопол

...
За 36-а поредна година Празниците на изкуствата „Аполония“ в Созопол
Коментари Харесай

Аполония изцяло на открито от 1 септември - slava.bg

За 36-а поредна година Празниците на изкуствата „ Аполония “ в Созопол ще зарадват своите многочислени фенове. Официалното разкриване на фестивала тази година ще бъде на 1 септември и събитията ще продължат до 6 септември.

Организаторите са подготвили разнообразна стратегия с присъединяване на доста надарени български реализатори.

Концерти, спектакъл, кино и изложения са единствено част от вълнуващите събития, които предстоят по време на “Аполония “ в седмицата, отдадена напълно на изкуство. Фестивалът ще бъде открит с концерт на един от най-хубавите джаз пианисти – Живко Петров, и музикантите Димитър Карамфилов и Митко Семов. Специален посетител ще бъде световноизвестният пианист Людмил Ангелов. Програмата на тазгодишното издание ще зарадва феновете и с показване на юбилейния моноспектакъл на Мариус Куркински „ Мариус на 50 “ и доста други театрални постановки.

Специален акцент на „ Аполония 2020 “ ще бъде майсторският клас за млади оперни реализатори, воден от огромния български бас Орлин Анастасов. Той е собственик на голям брой награди, а репертоарът му включва повече от 40 функции, с помощта на които печели славата на най-търсения Вердиев бас в света. Класът ще се организира от 31 август до 4 септември във ваканционното населено място „ Света Марина “. В майсторския клас ще вземе присъединяване и известната съветска пианистка и диригент Лариса Габитова. Курсът ще приключи с концерт на участниците в него.

Цялата фестивална стратегия ще се организира навън – класическите концерти, рок и поп събитията ще бъдат на амфитеатъра в центъра на Созопол от 19.00 и 21.00 часа, литературните представяния – в двора на художествената изложба в Стария град от 18.00 и 19.00 часа, театърът и киното – в лятното кино на града от 18.30 и 21.00 часа. Повечето събития са премиерни и предпремиерни, a по традиция по време на фестивала ще се организира и книжната „ Аполония “.

Пълната програмата може да намерите на уеб страницата на Аполония.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР