За 30 пореден ден протестиращи се събраха в така наречения

...
За 30 пореден ден протестиращи се събраха в така наречения
Коментари Харесай

Протестите: Ден 30 - Блокадите - вдигнати, палатките - на тротоара

За 30 следващ ден протестиращи се събраха в по този начин наречения Триъгълник на властта в центъра на София. Протестите против държавното управление и основния прокурор през днешния ден се организират под мотото “Бунт против диктатурата ”.
От “Отровното трио ” приканиха по-рано денем протестиращите да си носят “храна, вода и всичко належащо за създаване на укрепление ”, откакто рано сутринта полицейска акция разтури палатковите лагери и освободи трите основни кръстовища в София. Заради апели в обществените мрежи за принуждение и вандалски прояви от Столична дирекция на вътрешните работи пък молиха хората, които се събират пред Министерския съвет, да стачкуват спокойно и оповестиха, че няма да позволен нови блокади в столицата. Тази вечер митингът е съпроводен от хаус празненство. 
“Властта прекали, последните 10 години прекалиха, а тази заран настъпиха мотиката. Това, което направиха тази заран, е закононарушение “, обърна се към присъстващите юрист Николай Хаджигенов. “Дойде моментът, в който да покажем, че не сме стадо. Не се боим да се надигнем против униформените, от водните оръдия, не се боим от нищо “, сподели още той под възгласи “Оставка “. “Дойде моментът, в който да не се подчиним. Запалихме искрата, сътворяваме гражданско общество каквото в никакъв случай не е имало у нас. Не могат да арестуват всички нас, да гръмнат, да набият всички ни. Бунтът, искрата на свободата е във всички нас, в нашите мозъци и сърца. Ние сме тук и нас не ни е боязън. Усетили един път усетът на свободата, никой от нас няма да се върне назад в клетка и няма да се остави да бъде тъпкан още веднъж от някой стопанин. Ние сме подготвени и нас не ни е боязън “, съобщи още Николай Хаджигенов.
След него на спонтанната сцена се качи другият водач на “Отровното трио “ Арман Бабикян. „ Не се крийте, господин Борисов, зад тила на някакъв човечец на име Валери, зад шкембетата на войводите, не се крийте зад Пеевски, излезте с лицето си, не се крийте като мишка. Не се крийте зад водните оръдия, щитовете, шлемовете, зад олигархичните кръгове – те първи ще ви изоставен. Никой на този площад не се опасява. Предлагам ви последна опция за кражба – обявете социална поръчка за нови затвори, тъй като ще би трябвало всички тук да ни арестувате “, сподели още той. На митинга се чуха и апели палатковите лагери да бъдат върнати по местата, на които бяха до тази заран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР