„За 30 години ДПС израсна и се превърна в зрял

...
„За 30 години ДПС израсна и се превърна в зрял
Коментари Харесай

Доган с паметно обръщение за годишнината на ДПС

„ За 30 години Движение за права и свободи израсна и се трансформира в зрял политически индивид със забележително наличие в публичния живот на страната. Движение за права и свободи е избор на орис! Не скърбя, че избрах такава съдба”.

Това сподели почетният ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган в послание към членовете и симпатизантите на придвижването, което на 4-и януари навърши 30 години от регистрирането си.

Вижте цялото изказване, което публикуваме без редакторска интервенция:

Здравейте другари и съидейници!
Здравейте Депесари!

- Когато приказваме, че Движение за права и свободи стана на 30 години, несъзнателно си припомням, че бях на 30 години, когато започнах построяването на „ Съпротивителното движение” против „ Възродителния процес” и на 35 когато на бял свят се появи политическа партия „ Движение за права и свободи”.

За 30 години Движение за права и свободи израстна и се трансформира в зрял политически индивид със забележително наличие в публичния живот на страната.

В тази връзка две исторически заслуги не могат да се отрекат:

- първата е организирането на „ майските събития” през 1989 година, които форсираха рухването на комунистическия режим;

- втората заслуга е превръщането на Движение за права и свободи в балансьор на политическия живот и в един от гарантите на мирния преход в България.

Движение за права и свободи е избор на орис! Не скърбя, че избрах такава орис. Рядък късмет за живота на човек е да живее в едно наситено преходно време. Но в случай че си имал опцията да бъдеш и част от груповата субектност на тези промени, е привилегия на ориста, която би трябвало да приемеш не като нещо, което ти е обещано безплатно, а като отговорност.

Пожелавам на всички ви да бъдете на нивото на тази осъзната политическа и историческа отговорност в одобряването на демократичната народна власт в България и в Европейския съюз.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР