За 3-та поредна година на 3-ти Март ще се проведе

...
За 3-та поредна година на 3-ти Март ще се проведе
Коментари Харесай

За поредна година на 3-ти март: „Българовско шествие” ще премине през Бургас

За 3-та поредна година на 3-ти Март ще се организира " Българовско шествие ".

Събитието се провежда точно на националния празник в памет на посечените християни през 1878г. в храм " Св.Атанасий " град Българово и Освобождението на обитаемото място.

Автошествието ще тръгне от Морска гара към 10. 00 часа и ще премине по централни улици на Бургас и ще се насочи към Българово.

Поканени са всички, които желаят да се причислят с транспортно средство към самодейността. Участниците ще получат указания от уредниците и органите на МВР-Бургас, за вярно и гладко прекосяване на шествието. Няма да се позволяват партийни или противопартийни лозунги, както и лица във очевидно нетрезво положение.

Участниците в автошествието се планува да дойдат на площада на Българово към 10.45ч, след което ще имат опция да се насладят на пъстра фолклорна стратегия.

Под звуците на тъпани и гайди, те ще се насочат на пешеходно шествие до храм " Св. Атанасий ", в който са съхранени костите на всички православни християни и жителите на града, които са изгубили живота си в битката за освобождението.

Честването ще приключи с поднасяне на цветя и венци пред костницата.

" Българовско шествие " 2020 се провежда от сем. Карашеви с поддръжката на фондация " Докосни щастието ", New Race MCC, кметство Българово и Община Бургас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР