За 3 дни са почистени и извозени 30 тона отпадъци

...
За 3 дни са почистени и извозени 30 тона отпадъци
Коментари Харесай

Събраха 30 тона боклук от пътя преди ГКПП Капитан Андреево

За 3 дни са почистени и извозени 30 тона боклуци от 20-километровия сектор от Автомагистрала " Марица " преди Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура (АПИ).

След ориентиране на чакащите ТИР-ове към буферен паркинг на бившето летище край с. Узунджово, АПИ почиства сектора от автомагистралата и към нея.

Предстои да бъдат отстранени боклуците и в по-широк периметър към пътя. Ще се слагат през 2 км на знаци, че е неразрешено изхвърлянето на боклуци, като част от ограниченията за ограничение на COVID-19.

В понеделник се чака почистването да завърши, а във вторник ще бъде дезинфекцирана правата от автомагистралата. Дезинфекционните ограничения ще костват над 100 000 лева

Припомняме, че в пика на опашката с тирове на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " се наложи да се провежда е филантропична интервенция в помощ на водачите.

На буферния паркинг край с. Узунджово към този момент е обезпечено място за към 1500 тежкотоварни камиона, което на този стадий е задоволително, само че АПИ има подготвеност да приготви терен за още към 1500 камиона.

Паркингът е измит и дезинфекциран, обезпечени са 15 прожектора за осветление на паркинга през нощта, 30 химически тоалетни и 15 контейнера, които се почистват всекидневно при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения за ограничение разпространяването на болестта. Парите са от бюджета на пътната организация.

Като друга мярка за облекчение на тежкотоварния трафик към Турция и километрите опашки, които са натрупаха на наша територия, достигайки в дни и до 50 км., беше претоварването на тирове и отпътуването им по железницата.

В един миг министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев издаде и заповед за прекъсване на тежкотоварния трафик към Турция точно поради натрупалите се опашки и опасността от разразяване на ковид против водачите. Заповедта обаче беше анулирана в границите на същия ден след диалози с турската страна. От тогава стартира и по-бързата обработка на документите от турските митничари и последователно стопяване на чакащите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР