За 29-ти път България участва в най-голямото в света изложение

...
За 29-ти път България участва в най-голямото в света изложение
Коментари Харесай

Рекордно българско участие на Зелената седмица в Берлин

За 29-ти път България взе участие в най-голямото в света ревю на храни и аграрни артикули „ Зелена седмица “ в Берлин, чието формалното разкриване е довечера. В ревюто вземат участие близо 70 Държави, които ще показват към 100 000 артикули пред близо 500 000 гости

Общо 128 страни от целия свят са взели участие на ревюто през 83- годишната му история, а през палатите му са минали близо 34 милиона гости, които си заплащат входна такса с цел да видят какво създава света.

Всяка година фокусът на вниманието се стопира върху една страна, която разполага с по-голяма изложбена повърхност, повече време за показване и повече реклама от берлинските домакини. Тази година това е България. Обикновено страната взе участие с щанд от 140 квадратни метра,  а тази година се показва в цяла палата.

Изложителите са от разнообразни браншове и показват допустимо най-широка гама от артикули, свързани със земеделието и хранително-вкусовата индустрия. Тъй като, в качеството си да стана-партньор, България ще бъде под прожекторите, през цялото ревю е обезпечена всекидневна културна стратегия и анимация, която включва обичайни занаяти, фотоси с носии, уроци по национални танци,  мултимедийно показване на страната ни като атрактивна туристическа дестинация. Ще има украса с живи рози и лавандула, впръскването на розов мирис в косата. Вкусът на обичайни качествени храни и питиета,  потапянето в атмосферата на българския фолклор и занаяти, сигурно ще накарат посетителите да помислят един ден да посетят като туристи България, споделя Албена Ямболиева от Министерството на земеделието

Целта на атрактивното показване е да насочи вниманието на локалните търговци, че биха желали да виждат такива артикули в магазините си постоянно. Общо 62 български компании се борят за вниманието на претенциозния немския консуматор и ще му покажат алкохоли, хранителни артикули, етерични масла и козметични артикули на основата на българската роза и лавандула. Фирмите-участници тази година са рекорден брой, което се дължи на финансовата помощ на страната, която е заплатила от бюджета таксата им за присъединяване, наемането на изложбената палата с всички нужни механически средства,  превозването на продуктите.

Залата ще има 30 щанда с идентичен дизайн, цветни украшения по стените, а рекламни материали за България ще бъдат предавани непрестанно на специфичен екран. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР