За 27-а поредна вечер жители на София излизат на протест

...
За 27-а поредна вечер жители на София излизат на протест
Коментари Харесай

27-и ден на протести- блокадите в София обхванаха и Варна

За 27-а поредна вечер поданици на София излизат на митинг с искане за оставката на кабинета на Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев. Сборният пункт е добре прочут: Триъгълникът на властта сред Президентството, Министерския съвет и постройката на Народното събрание. И през днешния ден основни кръстовища в центъра на София останаха блокирани - Орлов мост, пред Софийския университет и площад " Независимост ". 

Протести се чакат и в други градове в България. Във Варна през вчерашния ден демонстрациите минаха в друга фаза - протестиращите блокираха основното кръстовище пред постройката на общината. Там бяха ситуирани палатки, които към среднощ се усилиха. Полицията разположи железни ограждения към лагера, за да обезпечи сигурността на протестиращите. Блокадата е на бул. „ Мария Луиза “, който е една от основните пътни артерии в града с претрупан трафик. Протестиращите настояват, че ще останат пред общината, докато държавното управление не подаде оставка.

Протестиращите не престават да стоят и на пътя Стара Загора – Хасково. Те упорстват да бъдат пропуснати от полицията до детелината на автомагистрала „ Тракия “. Хората настояват, че са блокирани от органите на реда. Един от тях съпостави обстановката с митинга на плаж „ Росенец “ миналия месец, когато недоволните не бяха позволени до плажа от органите на реда. От полицията настояват, че го вършат за сигурност.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР