За 26-ти пореден път хората от Европа, Близкия Изток и

...
За 26-ти пореден път хората от Европа, Близкия Изток и
Коментари Харесай

Отбелязваме Европейските дни на птиците

За 26-ти следващ път хората от Европа, Близкия Изток и Централна Азия ще могат да се насладят на чудото на миграцията на птиците. Това ще се случи по време на Европейските дни на птиците.


Милиони мигриращи птици ще изоставен Европа, отправяйки се към местата си за зимуване в Африка. По време на миграцията птиците преодоляват хиляди километри и минават през доста рискове, с които са осеяни техните въздушни направления.

За отбелязването на Европейските дни на птиците през 2019 година 41 партньорски организации, измежду които и Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП), от 41 страни, част от мрежата на BirdLife International в Европа, Близкият Изток и Централна Азия, ще провеждат разнообразни мероприятия за необятната общност – наблюдения на птици, презентации за застрашените типове и техните миграци, екскурзии, кръгли маси и други Както всяка година BirdLife International ще води статистика за броя на хората, които ще се включат в другите начинания и за типовете и броя на птиците, които те са следили. Европейските дни на птиците 2019 година ще се проведат на 5 и 6 октомври.

В България Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП), като сътрудник на BirdLife International, провежда събития в шест града в страната – Свищов, Гоце Делчев, Шабла, Бургас, Козлодуй и Пловдив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР