За 24 часа по закона за МВР късно вечерта в

...
За 24 часа по закона за МВР късно вечерта в
Коментари Харесай

Шофьорът на сръбския автобус е задържан за 24 часа, вероятно ще му бъде повдигнато обвинение

За 24 часа по закона за Министерство на вътрешните работи късно вечерта в неделя е бил арестуван лидерът на сръбския рейс, който самокатастрофира на автомагистрала „ Тракия “. Той не е потърпевш при случая, оповестяват от прокуратурата.

Пробите му за алкохол и опиати са негативни. Най-вероятно през днешния ден ще му бъде повдигнато обвиняване. По неизяснени условия рейсът е напуснал платното и влезнал в канавката, обясниха проверяващите. „ Колегите са пристигнали съвсем незабавно на мястото, на към четвъртата минута. Установено е, че става въпрос за аварирал сръбски рейс с 48 сръбски жители. По неизяснени условия транспортното средство е напуснало пътното платно, навлязло е в пътната канавка, където е станала злополуката.

Част от потърпевшите са били ориентирани незабавно към МБАЛ Нова Загора, множеството са превозени към старозагорската УМБАЛ „ Проф. Д-р. Стоян Кръстевич „ 9 от потърпевшите са малолетни – сред 7 и 12 години, три са малолетни – във възрастовата група сред 14-17 и двама възрастни. Към момента лекарите откриват травматичните увреждания. Децата, които не са в болница, са минали през центъра на здравна помощ и са пуснати. Те са с пълнолетните придружители на групата. „ Днес ще бъде известена и дирекция „ Социално подпомагане” за да ни окажат помощ с настаняване на децата, до момента в който родителите им дойдат в България”, изясни Надежда Белчева, зам-районен прокурор.

Късно нощес рейсът беше изтеглен от мястото на случая. Предстои още един оглед на местопроизшествието. Снощи на мястото на случая дойдоха и основният прокурор Иван Гешев и заместникът му Борислав Сарафов, който е и шеф на Националната следствена работа.

Движението в региона към момента не е пуснато поради замърсяване на платното с масло и гориво от автобуса
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР