За 24 часа оборотът достигна 38.4 млрд. долара Китайският гигант

...
За 24 часа оборотът достигна 38.4 млрд. долара Китайският гигант
Коментари Харесай

Alibaba подобри рекорда си по продажби в "Деня на самотните сърца"

За 24 часа оборотът доближи 38.4 милиарда $

Китайският колос в онлайн търговията Alibaba усъвършенства върха си по продажби през обичайния " Ден на самотните сърца ", само че темпът на повишаване е намалял по отношение на миналогодишния. За 24 часа в понеделник оборотът е достигнал 38.4 милиарда $, повече от продажбите на платформата на съперника й Amazon.com през последното тримесечие, оповестява Reuters.

Денят на необвързаните е неофициален празник, основан от студенти като опция на Деня на влюбените. Преди 10 години Alibaba присвоява концепцията като маркетинг тактика и избира датата 11 ноември поради четирите единици.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Събитието е равностойно на американските черен петък (Black Friday) и киберпонеделник (Cyber Monday) и е връхна точка на китайската онлайн търговия. Тази година компанията означи продажби за 1 милиарда $ единствено в първите 68 секунди на събитието.

JD.com, който е главният съперник на Alibaba в Китай, разгласи, че е продал артикули за 26.46 милиарда евро. Това е нарастване с 30% по отношение на предходната година. Зад граница денят е не по-малко известен. Компании като южнокорейската 11thStreet и сингапурската Qoo10 също вземат участие.

По-малък растеж

Тази година растежът на продажбите продължава да се забавя поради комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай и намаляването на растежа на втората по величина стопанска система в света. Alibaba регистрира нарастване на оборота на 11 ноември от 26% по отношение на предходната година, само че за втора поредна година темпът на повишаване се забавя (27% през 2018 година и 39% през 2017 г.).

Над 84 компании, измежду които Apple и L’Oreal, са отбелязали продажби за 100 млн. юана всяка в първия час на събитието. Китайската компания чака над 500 млн. консуматори да са пазарували от платформите й в понеделник, което е със 100 млн. повече от предходната година.

За Alibaba това е първият ден на необвързаните без съоснователя й Джак Ма. Той се отдръпна от поста си на президент през септември, с цел да " стартира нов живот ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР