За 23-ти пореден път се проведе официална церемония за награждаването

...
За 23-ти пореден път се проведе официална церемония за награждаването
Коментари Харесай

Благоевградчанин стана Пожарникар на годината за 2017 г.

За 23-ти следващ път се организира публична гала за награждаването на спечелилите в Националния конкурс "Пожарникар на годината 2017г. "
Отговорност е идеята в нашата работа, съобщи гл. инсп. Боян Кондуров, шеф на РСПБЗН - Благоевград, отличен с премията "Пожарникар на годината ". Като благодари за оказаната му чест, той означи, че това е премия и оценка за работата на всеки един от сътрудниците му в екипа. Той бе безапелационен, че с цел да си пожарникар е нужно сърце, възприятие за дълг, чест и кураж. Гл. инсп. Кондуров пожела на всички свои сътрудници да съумеят да запазят искрата и хъса за работа, тъй като "това, което вършим, си заслужава ".

Сред отличените са чиновници на ГДПБЗН, взели участие при погасяването на огромния горски пожар в региона на Кресна и Симитли и при избавителните интервенции след наводненията в югозападната част на страната. Наградени са и чиновници, които през миналата година предпочитано са работили с деца и хора от рисковите групи. По самодейност на тези инспектори и в съдействие с локалната власт в домовете на възрастни, самотноживеещи и заболели хора от дребни обитаеми места бяха сложени димни сензори, а положението на електрическите и отоплителните им съоръжения бяха тествани.

По традиция на церемонията бяха връчени и награди за доброволец на годината и непринуден отряд на годината. Доброволчеството в България укрепва с всяка година - към този момент има 3000 готови и подготвени мъже и дами, които при нужда оказват помощ на чиновниците на ГДПБЗН.

Министерството на вътрешните работи ще продължи да поддържа напъните на Групово дело "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " за възстановяване изискванията на труд на пожарникарите, съобщи зам.-министър Стефан Балабанов. Той увери, че процесът ще продължи и през тази година ще бъдат актуализирани още 22 здания на пожарните служби. Ще бъдат обезпечени и нужните защитни средства за пожарникарите. В приветствието си заместник-министърът благодари и за оказаната поддръжка на доброволците и изрази убеденост, че обединени и подкрепени от хората, чиновниците на ГДПБЗН ще бъдат още по-силни.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР