За 22-ра поредна година Столична община - Район Витоша“ е

...
За 22-ра поредна година Столична община - Район Витоша“ е
Коментари Харесай

Международния фолклорен фестивал „Витоша 2018“ другата седмица в София

За 22-ра поредна година Столична община - Район „ Витоша “ е уредник, а град София – хазаин, на Международния фолклорен фестивал „ Витоша 2018 “. Проявата, трансформирала се в традиция за културния живот на София е същински, дълго чакан празник за жителите и гостите на града в горещите летни дни. Всяка година в него се включват фолклорни колективи от целия свят, представящи с доста хубост, гений и положително въодушевление незабравима приказност от цвят и ритми.

В изданието през 2018 година, от 26 до 30 юни в София ще си дадат среща представителни фолклорни сформира от 10 страни – Босна и Херцеговина, Финландия, Гърция, Косово, Македония, Румъния, Сърбия, Турция, и Черна гора. В програмата на фестивалните дни ще вземе присъединяване и софийската групировка „ София-6 “.

На 26.06 (вторник) от 15:00ч. кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, ще се срещне с ръководителите и представители на всички гостуващи ансамбли в публична зала на Столична община. От 18:00 часа съставите ще създадат дефиле, тръгвайки от пл. „ Света Неделя “, ще преминат по бул.„ Витоша “ и ще стигат до сцената в парка пред НДК, където от 19:30ч. ще стартира церемонията по откриването. За поредна година патрон на събитието е Фандъкова.

Програмата ще продължава с формалните вечерни представяния на участниците на сцената пред НДК, както и на сцената пред НЧ „ Витоша “. Входът за събитията е свободен. На същата сцена в последната вечер – 29 юни, от 21 часа ще се състои церемония концертът и церемонията по формалното закриване на събитието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР