За 21-ви път ОУ Христо Ботев“ - гр. Варна ще

...
За 21-ви път ОУ Христо Ботев“ - гр. Варна ще
Коментари Харесай

Варненско училище е носител на международната награда „ЗЕЛЕН ФЛАГ ЕКОУЧИЛИЩЕ“ вече 20 години

За 21-ви път ОУ „ Христо Ботев “ - гр. Варна ще означи с обичаен Екопразник Международния ден на Земята – 22 април.

През актуалната образователна година традицията ще бъде спазена, само че по нетрадиционен метод - в условия на ковид и обществена изолираност, ботевчетата ще отбележат празника във виртуална среда.

Голяма част от възпитаниците в прогимназиален стадий ще се включат с забавни, впечатляващи, ексцентрични, любопитни и увлекателни занимания, за които учениците работиха по доста на практика извършения, които им бяха препоръчани както във връзка Международния ден на Земята, по този начин и в часовете за отдалеченото образование по естествени науки.:

- Наблюдаваха живата природа през прозорците на домовете си – растения, животни, птици, инсекти. Правиха фотоси на флората и фауната, откриваха и обобщаваха информация, която вписваха в „ Дневник на наблюденията “.

- Участваха в разгласен конкурс с разнообразни категории - снимка, рисунка, гатанка, приказка, роман, стихотворение, музикално произведение и други произведения, свързани с природата и нетипичната обстановка към нас.

- Децата направиха хранилки за птици, които сложиха в дворовете си.

- Засадените от учениците цветя и тяхното поникване, напредък и развиване бяха фотографирани и разказани усърдно и с проявено самообладание.
- Наблюдаваха растенията вкъщи и им направиха QR паспорт.

- Направиха мониторинг за потребление и икономисване на питейната вода вкъщи.

- Изготвиха и оформиха книжки със здравословни предписания.

- Кухнята на мама се трансформира в домашна лаборатория, където дребните откриватели вършиха домашни опити и засвидетелстваха с видеа и фотографии.

- Дъгата става тези дни знак на „ Всичко ще е наред! “- Седмокласниците направиха дъги от морска сол, завършени естетически.

Всички действия по Международната стратегия „ Зелен байрак Екоучилище “, се координират за България от БД „ Син байрак “.

След края на пандемията, всички училищен произведения, основани по време на отдалеченото образование ще бъдат включени в галерия, показана пред възпитаници, родители, общност и медии.

От учебното заведение благодарят и на фамилиите на своите ученици, които с готовност са се присъединили във всички действия в този сложен миг. /chernomore.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР