За 2020 г. са предвидени 23 или 24 милиона лева

...
За 2020 г. са предвидени 23 или 24 милиона лева
Коментари Харесай

Предвидени са 24 млн. лв. за ремонт на училищните кабинети за 2020 г.

За 2020 година са планувани 23 или 24 милиона лв. за обновяването на учебните кабинети, като забележителна част от тези средства ще са за възобновяване, което ще е обвързвано с осведомителните технологии. Водеща ще е смяната на методите на образование, тъй като би трябвало да мотивираме интереса за учене на учениците, съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той означи, че в учебните заведения, в които има построени STEM центрове и в тях са свързани кабинетите по математика и естествени науки, има по-добро електронно образование, по-добри резултати на учениците и се покачва ползата им за учене.

„ Близо 1800 учебни заведения през тази година бяха финансирани за пазаруването на права за електронни дневници, а през идващите години още по-голяма част от административната работа в учебно заведение ще се електронизира ", увери министър Вълчев.

Красимир Вълчев: 15-20% е междинната посещаемост на лекции в университетите
„ Финансираме и построяването на wi-fi в учебните заведения, само че това не са просто рутери, а са мрежи, които покриват всички образователни стаи и имат защитни стени, сподели просветителният министър. Ще влагаме и в електронната идентификация, която ще разреши информацията да се употребява единствено от учениците и единствено за потребно просветително наличие ", изясни той.

Ще можем да приказваме за приключена система за електронно образование в учебно заведение след може би 1,6 или 2 години, когато се осъществя планът " Образование на утрешния ден " в главните му действия. Този нов европейски план за 105 милиона лв. беше показан през днешния ден в МОН. Той е обвързван със основаването на електронна платформа с отворени просветителни запаси, като и сега има такива платформи с разнообразни запаси - филмчета, клипчета, уроци, само че те са платени ", означи министърът.

„ Всеки основан от учителите електронен запас за новата просветителна платформа - урок, образователно пособие, тест или задача, ще се заплаща по 160 лева от плана. Надяваме се до три-четири години да имаме задоволително просветителни запаси, от които учениците да учат ", сподели още Вълчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР