За 2019 година компанията продаде 35 милиона килограма български плодове

...
За 2019 година компанията продаде 35 милиона килограма български плодове
Коментари Харесай

Kaufland предлага български плодове и зеленчуци от 16 региона у нас

За 2019 година компанията продаде 35 милиона кг български плодове и зеленчуци
За да дава свежи и качествени плодове и зеленчуци, Kaufland България си партнира с производители от 16 аграрни района и у нас. По-голяма част от продукцията произлиза от ферми в регионите на Пловдив, Пазарджик, Сливен, Благоевград, Добрич, Плевен, Хасково и Велико Търново. Веригата работи с районни производители и от Кюстендил, Разград, Търговище, София и Стара Загора.
Към момента над 80% от доставчиците и производителите на плодове и зеленчуци в, с които компанията работи, са български.
Kaufland България работи интензивно да усили броя на районните зеленчукопроизводители, чиято продукция предлага, като обособява особено място за нея на територията на хипермаркетите си. За да се ориентират клиентите още по-лесно към районната продукция, ценовият етикет на всеки артикул се добавя с кафяво сърце „ От нашия район “.
Българските артикули постоянно са били приоритет за Kaufland България, като през 2019 година компанията осъществя продажби от 35 милиона кг родна продукция плодове и зеленчуци. Това се дължи и на обстоятелството, че компанията вкарва принцип на работа със зеленчукопроизводителите, който включва контракт за изкупуване на продукцията. По този метод производителите работят умерено, с фокус върху качеството на продуктите си, вместо непрестанно търсене на пазар. Един от образците, че този принцип работи, е зеленчукопроизводител от Първомай, един от дългогодишните сътрудници на компанията, който през 2019 година осъществя продажба на общо 2500 тона продукция в обектите на веригата. Затова през 2020 година Kaufland ще усили с 30% производителите , с които подписва контракти за изкупуване на продукцията.
При сезонните пикове на плодовете и зеленчуците българският дял артикули също господства. В момента да вземем за пример ягодите, които веригата предлага, са напълно българска продукция от родни производители от селата Динк и Трилистник, от град Кричим и Стамболийски.
Едни от тези производители са Мирослав Георгиев и Наско Пекалиев от „ Минфрут “ ООД , които отглеждат вкусни ягоди за Kaufland от към този момент 14 години. Работят и порастват дружно с компанията през цялото време, а веригата им подсигурява умерено развиване, като изкупува цялата контрактувана продукция.
„ Започнахме с 10 декара земя. Благодарение на дългогодишното взаимно доверие и партньорство с Kaufland през днешния ден се грижим качествено за над 100 декара ягодови лехи, а продукцията ни стига свежа до домовете на хората в цялата страна “, споделя Наско Пекалиев.

Гарантират качеството на ягодите си с акуратен надзор от засаждането и регулярните наблюдения на индустриалните процеси, през постоянните инспекции на продукцията в две сертицифирани и профилирани лаборатории в Гърция и Холандия, до отличните условия на предпазване и логистика, които разрешават продуктите да бъдат доставени свежи от полето до потребителите.
Всяка година Kaufland България усилва предлагането на родни плодове и зеленчуци в своите обекти и подчертава върху доставката на от ден на ден биопродукти. По този метод компанията дава отговор както на възходящото търсене на качествена българска продукция, по този начин и на потребността от народен пазар за българските производители.
Доказателство за това е и финансовата помощ за 11 български фермери в размер на над 250 хиляди лева , която компанията влага по програмата на Световната банка Global G.A.P. през последните години. В резултат на това производителите имат опция да понижат на половина торовете и препаратите за растителна отбрана и да усъвършенстват индустриалните си разноски. Това има непосредствено отражение върху по-високото качество на продукцията им, което постоянно е от изгода за клиента.
Kaufland България предлага богато многообразие от над 280 продукта , измежду които типичен плодове и зеленчуци, сертифицирана био продукция, екзотика, свежи подправки в саксии и цветя.
Целогодишно 23 от всички 159 рампи в Логистичния център на Kaufland България обслужват приема на плодовете и зеленчуците. Те минават ежедневен първокласен надзор, който открива дали всеки продукт дава отговор на строгите условия на комерсиалната верига за качество.
Повече за партньорството сред Kaufland и българските производители можете да намерите на kaufland.bg/roden-vkus.
За Kaufland
Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година Веригата има 60 хипермаркета в 34 града в страната. Обектите са със междинна комерсиална повърхност от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР