За 2019 г. се очаква правителства и технологични компании да

...
За 2019 г. се очаква правителства и технологични компании да
Коментари Харесай

​Технологичните тенденции през 2019 година

За 2019 година се чака държавни управления и софтуерни компании да работят по по-нататъшното развиване и одобряване на софтуерните нововъведения на 21 век, които ще трансформират всеки аспект от всекидневието, написа ДПА.

 Изкуствен разсъдък
Всички приказват за изкуствения разсъдък. Германското държавно управление утвърди тактика и вложения за милиарди евро в бранша, въпреки точната формулировка да е ненапълно неразбираема. Напоследък понятието " изкуствен интелект " се отнася най-много до образованието на машините - програмен продукт, който може да разпознава схеми в данните и да извлича изводи от тях.
 Меркел прикани Германия да бъде отпред в създаването на изкуствен интелект Меркел прикани Германия да бъде отпред в създаването на изкуствен интелект
Германският канцлер Ангела Меркел насочи апел Германия да поеме водеща роля в създаването на изкуствен интелект. "Ако желаеме напредък за нови рабо...

Изкуственият разсъдък се употребява да вземем за пример за възстановяване на фотоси, за тънко конфигуриране на резултатите от онлайн търсене и да се оферират артикули за възможни покупки от онлайн магазини. Гласовото различаване е образец за комплициран изкуствен интелект, защото софтуерът би трябвало да може да проучва звука, структурата на изреченията и подтекста.
Самоуправляващи се коли
Транспортният бранш е изправен пред огромни промени с развиването на самоуправляващите се коли. Уеймо (Waymo), поделение на Google (Google), е първата компания, която предлага самоуправляващи се таксита, въпреки в началото единствено за предградие на Финикс, Аризона.
 Илон Мъск показа новия си тунел за битка със тапите в Лос Анджелис Илон Мъск показа новия си тунел за битка със тапите в Лос Анджелис
Илон Мъск показа първия тунел от високоскоростна подземна мрежа за транспортни средства. Предприемачът се надява планът му да победи пословичните за...

Вече се причисляват и други компании - автомобилостроители, производители на автомобилни елементи, компании за споделени транспорти като Юбър (Uber) и други по-слабо известни стартъп компании. 2019-а може да е годината, през която успеваемостта на технологиите и решенията им ще бъде тествана в действителния живот.
Мобилни/безналични заплащания
2019-а ще покаже дали Google пей (Google Pay) и Епъл пей (Apple Pay) могат да усилят известността на технологията, която разрешава при транзакции да се употребяват смарт телефони вместо банкови карти, както и дали двамата най-големи играчи на пазара на смарт телефони могат да убедят по-голямата част от банковия бранш да употребява техните системи за безналични заплащания вместо да създава лични.
 Епъл пуска платежната услуга Епъл Пей в Русия Епъл пуска платежната услуга Епъл Пей в Русия
Технологичният колос Епъл (Apple) уголемява обсега на услугата си за мобилни заплащания Епъл Пей (Apple Pay) до Русия, осведоми Ройтерс.
Дигитални помощници
Google и Амазон (Amazon) са се насочили към включване на тези говорещи помощници във допустимо най-вече устройства. Амазон предлага в Съединени американски щати даже микровълнови печки, в които е вградена технологията. Разработени са модули, които дават опция цифровите помощници да бъдат вграждани във всевъзможни уреди. Целта от ден на ден е цифровите помощници да съпровождат хората във всекидневието им.
 Амазон отваря първия си магазин без продавачи Амазон отваря първия си магазин без продавачи
Американският колос в онлайн търговия Амазон отваря първия си магазин без продавачи. Пазаруването се снима от камери, а заплащането става при напуща...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР