За 2018 година разрешението за внос на отпадъци е за

...
За 2018 година разрешението за внос на отпадъци е за
Коментари Харесай

В ТЕЦ-овете са изгорени под 3% от внесените през 2018 година отпадъци

За 2018 година разрешението за импорт на боклуци е за към 85 000 тона. В ТЕЦ-овете са изгорени под 3% ". Това съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов. По думите му страната ни е единствената в Европа, която е въвела ограничаване за вноса на боклуци за горене от 50%. Той добави, че е изпратил станция за премерване на чистотата на въздуха в Перник сега, в който локалната топлоцентрала спря да работи.

"Станцията трябваше да работи една седмица без това да е известно. Вчера този интервал приключи. През първата половина на седмицата ТЕЦ-ът не беше работил, а другата половина работеше като работата му беше единствено с позволеното гориво – въглища. Резултатът беше, че откакто той проработи, се покачиха внезапно излъчванията на серни окиси, което е напълно обикновено. И другото, което се увеличи, са фините прахови частици ", изясни екоминистърът пред Нова телевизия. Той е на мнение, че в случай че не е била подхваната крайната мярка, нямало по какъв начин да се принуди ТЕЦ-а да отстрани от площадките си неразрешеното гориво. През 2018 година към 825 000 тона български отпадък е изнесен за горене в разнообразни елементи на Европа. Димов е безапелационен, че в нито един от градовете, които се оплакват от замърсяване на въздуха, няма позволение за горене на боклуци.

По тематиката за положението на язовир "Пчелина " отрасловият министър уточни, че това е утаечен водоем и не е очакван за зарибяване, поради високата температура и ниското наличие на О2 в него.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР