За 2017 година България получава резултат от 4,8 точки (от

...
За 2017 година България получава резултат от 4,8 точки (от
Коментари Харесай

ИПИ: България отбелязва ново дъно в международна класация

За 2017 година България получава резултат от 4,8 точки (от 10 точки) и се подрежда на 85-о място от 127 страни в класирането за интернационалния показател " Право на благосъстоятелност ", разработван от Алианс " Право на благосъстоятелност ". Това оповестява Институтът за пазарна стопанска система, сътрудник на Алианс " Право на благосъстоятелност ".

Според отчет: Швейцария е най-хубавата страна в света, България е на 63-то място

Докладът мери и по какъв начин отбраната на правото на благосъстоятелност въздейства върху благосъстоянието. При съпоставката на резултатите от показателя и икономическото показване на другите страни се виждат съществени разлики. Държавите са разграничени на пет групи (квинтили) съгласно резултата си в показателя.
 
България се подреди измежду свободните страни в отчета на Фрийдъм хаус

Първенците в класацията, т.е. първите 20 % от включените страни се радват на 13 пъти по-висок приход на глава от популацията (в паритет на покупателната способност) в съпоставяне със страните на дъното - последните 20 на 100 от включените страни. В допълнение, анализът демонстрира, че по-добрата отбрана на правото на благосъстоятелност води до повече предприемачество, по-ниско неравноправие, по-висока икономическа независимост, по-голямо гражданско присъединяване и по-голяма сигурност, показват от ИПИ.
 
България е най-корумпираната страна в Европейски Съюз за 2016 година

В тазгодишното издание на показателя България отбелязва ново дъно, пишат от института. Резултатът на страната понижава и към този момент не доближава и половината от вероятните оптимални точки. Спрямо предходната година резултатът на страната понижава с 0,2 точки, само че в класацията България пада с 19 места. Намалението в точките не е толкоз огромно, само че поради ниската база, изключително за европейска страна, поддържането на това извънредно незадоволително равнище на отбраната на правото на благосъстоятелност е стряскащо. В същото време фрапантното проваляне в класацията демонстрира, че до момента в който в България нищо не се трансформира, другите страни усъвършенстват отбраната на правото на благосъстоятелност, регистрират от ИПИ.
 
Световен отчет: Върховенството на закона в България е измежду най-слабите в Европейски Съюз

България е изпреварена даже от страни като Мали, Доминиканската република, Кения, Хондурас и Замбия.

Най-ниски не престават да са резултатите в региона на правната и политическа среда, доказвайки за следващ път, че в България липсват самостоятелност на правосъдната власт, господство на закона, политическа непоклатимост и надзор над корупцията.

В региона на правото на физическа благосъстоятелност нараства знакът за достъп до заеми. Това усъвършенстване обаче следва възобновяване на пазара, а не е разследване от някакви старания на ръководещите.
 
Публикуваха листата на най-щастливите страни, вижте къде е България

Защитата на правото на интелектуална благосъстоятелност е с най-голям резултат в границите на трите изследвани сфери - 5,2 от оптималните 10 точки. Въпреки това, тази оценка е много по-ниска от резултата на страната в тази сфера преди 8-9 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР