За 2017 г. броят на удавилите се е 106, преди

...
За 2017 г. броят на удавилите се е 106, преди
Коментари Харесай

Все по-малко хора се давят у нас

За 2017 година броят на удавилите се е 106, преди години говорихме за 250-300 удавяния на сезон. Това сподели ръководителят на Националната комисия по водно избавяне доцент Стоян Андонов.
„ Седмицата на водното избавяне е обвързвана с това, че децата излизат във почивка. Те са най-честа жертва на водния травматизъм. През цялата седмица в цялата страна се опитваме интензивно да срещнем колкото може по-голям кръг от обществеността с заплахите, с това по какъв начин да ги избегнем, по какъв начин да можем да помогнем безвредно, даже и да не можем да плуваме “, изясни доцент Андонов.
„ С помощта и на държавните институции и обществениците, по линия на Водно избавителната работа през последните години успяхме да свършим не малко. Преди години говорихме за 250-300 удавяния на сезон в България. За предходната година броя е 106, което приказва за една много добра превантивна дейнос т “, добави доцент Стоян Андонов.
„ Обикновено при започване на сезона се развихря една нервност за липса на спасители или че не са задоволително подготвени. Искам да направя едно конкретизиране – спасителската работа, като изключим тази на целогодишните басейни, е сезонна за към 4 месеца. Тоест тези 4 месеца не разрешават по-късно спасителят да отиде на борсата и да получава поддръжка, до момента в който не откри нова работа. Това прави контингента от вероятно работещи спасители възпитаници, навършили 18 години, студенти и хора с по-свободни специалности. Нормално е не постоянно на 100% да могат да се попълнят постовете “, разясни той, представен от Фокус.
По думите му избор на плажуващия е дали ще отиде в неохраняема зона или ще отиде там, където вижда флага на избавителната работа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР