За 20 поредна година екологично сдружение За Земята организира традиционно

...
За 20 поредна година екологично сдружение За Земята организира традиционно
Коментари Харесай

Почистват високите части на Пирин за 20-а поредна година


За 20 поредна година екологично съдружие " За Земята " провежда обичайно високопланинско разчистване. Инициативата ще бъде в Национален парк Пирин, както при първото си издание през 1999 година. Чистенето започва на 25 август и приключва на 2 септември. За да се включите като доброволец, е желателно да се регистрирате авансово посредством попълване на къс формуляр на този линк http://bit.ly/Chistene2018Pirin най-късно до 15 август.

" Вълнуваме се, че сме минали толкоз дълъг път дружно за тези 20 години с всички съидейници и доброволци, взели участие в акцията. Благодарим за поддръжката и се надяваме да се забележим с доста от вас и тази година в обичаната ни планина!” споделят от За Земята.

Маршрутът на чистачите стартира от хижа Яне Сандански, минава през хижите Синаница, Вихрен и подслон Спано поле. С цялостната стратегия по дни можете да се запознаете на Facebook страницата на събитието. От За Земята е обезпечена храна, места за палаткуване и работни материали за участниците. В партньорство с Дирекцията на Парка е проведено и извозването на събраните отпадъци до депа и центрове за преработване в района. " Заедно построяваме нова планинарска просвета в българските планини - да не оставяш отпадък след себе си, а да го прибираш в раницата. Това е нашата задача, която следваме и разпространяваме към този момент 20 години. За това време през Чистенията са минали хиляди хора, които в този момент са посланици на акцията. Продължаваме напред за чисти планини!” разясняват от За Земята.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР