За 20-и пореден път се проведе Национална конференция по спортна

...
За 20-и пореден път се проведе Национална конференция по спортна
Коментари Харесай

Д-р Михаил Илиев: Футболът в България се развива, пошегувах се с Пламен Марков

За 20-и следващ път се организира Национална конференция по спортна медицина в България. Отново хазаин бе спортният комплекс в Царско Село, а Д-р Михаил Илиев в основата на събитието. Един от корифеите на спортната медицина у нас застана особено пред камерата на Sportal.bg и разкри своите визии за развиването на тази значима за спорта тематика в България, както и една доста забавна смешка сред него и спортният шеф на ЦСКА-София Пламен Марков:

" Все повече в България се развиват ползата към спортната медицина и финансовите благоприятни условия на клубовете, освен футболните. Говорим и за федерациите. Достатъчно средства се дават от държавното управление. Конференциите организираме с Медицинската комисия към БФС, несъмнено благодарение на управлението и на доста именити наши професори в НСА и ортопедичните клиники в България. Имаме и интернационално присъединяване всяка година. Тук да вземем за пример е професор Папагеоргиу, който е началник на Балканската Артроскопска Асоциация. Имаме лектори, който работят с Манчестър Сити, както и в Испания. Това е една добра възможноаст да видят нашите лекари, кинезитерапевти и физиотерапевти най-новите постижения. Да се срещнат също така и с сътрудниците си ", показа пред нашия екип експертът.

Запитан за развиването на спортната медицина в нашата страна Д-р Михаил Илиев разкри, че в България има от ден на ден пари в тази тенденция, по-добра инсталация и експерти, като даже загатна забавна смешка сред него и Пламен Марков:

" Сега нещата са много изменени към хубаво. Започнахме лека бавно, Министерството много ни оказва помощ в това отношение. Без засилени финанси не може. Апаратурата е доста по-скъпа, модерна и с по-широк диапазон на лекуване и възобновяване. С помощта и на сътрудници от клубовете, приказвам спциално за футбола, започнаха елитните тимове да се подреждат с едни бих споделил на международно равнище физиотерапии, както за лачение по този начин и за възобновяване. Така е в Лудогорец, Левски също върви по-този път, уповавам се ЦСКА, като направи новия стадион да има още веднъж инсталация. Тази година пролетта се пошегувах с моя огромен другар, който ми е бил шеф - Пламен Марков. Попитаха ме може ли да станат Левски или ЦСКА първенци, а аз им споделих, че не може, тъй като ЦСКА няма доктор, а пък Левски нямаше спортно механически шеф. Сега се надявам, че нещата ще потръгнат. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР