„За 20 години се превърнахме в най-голямата младежка организация и

...
„За 20 години се превърнахме в най-голямата младежка организация и
Коментари Харесай

С 1500 членове и гости младежкото ДПС отбеляза 20 години от създаването си

„ За 20 години се превърнахме в най-голямата младежка организация и този факт ни носи мотиви за горделивост както у нас, по този начин и в чужбина. 20 години са задоволителен интервал, с цел да си дадем равносметка по какъв начин желаеме да продължим, да си зададем въпроса в каква посока желаеме да се развиваме. И отговорът на този въпрос се крие в капацитета на всеки един от вас. Съвременният свят изисква модерна връзка. Устройствата на нашите интернационалните посетители и другари пишат на няколко езика. На какъв брой езика пишат обаче клавиатурите на ръководещите България през днешния ден? На един единствен - на езика на омразата, разделянето и опълчването. "

С тези думи евродепутатът и ръководител на Младежко Движение за права и свободи Илхан Кючюк се обърна към над 1500-те посетители, почели отбелязването на 20 години от основаването на Младежкото Движение за права и свободи. Празникът събра на едно място управлението на Движение за права и свободи, народни представители и членове на Европейския парламент, представители на локалната власт, представители на демократични организации от цялостен цвят и младежи от цялата страна.

" Няма нация, която да е съумяла, когато е разединена. Няма нация, която да е съумяла, разкъсвана от вътрешни несъгласия. Успехите идват, когато сме дружно. И ние, Младежко Движение за права и свободи, сме потвърдили, че сме поели по верен път - път в отбрана на демокрацията и с религия в капацитета на всеки един младеж ", сподели още Кючюк.

Първият ръководител на Младежко Движение за права и свободи и сегашен ръководител на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ означи, че биографията на Движение за права и свободи е генетично обвързвана с смяната. " С Движение за права и свободи са свързани качествените промени в най-новата ни история - рухването на тоталитарния режим, смяната на политическата и икономическата система, държавното устройство, правото на благосъстоятелност, с легитимирането на правата и свободите; с слагането на индивида и човешкото достолепие в центъра. Движение за права и свободи е генератор на процесите, които преобразиха България ", сподели Карадайъ. Той акцентира, че Движение за права и свободи е поръчител за мирното и демократично развиване на страната.

Заместник-председателят на Движение за права и свободи и кмет на община Кърджали Хасан Азис сподели: " Единствената ни концепция - на близо 70-те събрали се души в бл. 35 на Студентски град преди 20 години - беше да бъдем дружно ".

Поздравления към младежката организация на Движение за права и свободи насочиха сър Греъм Уотсън - дълготраен водач на европейските либерали, Ханс ван Баален - ръководител на АЛДЕ партията, водачи на юношески демократични организации от цяла Европа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР