За 20 дни ще бъде затворен един от основните булеварди

...
За 20 дни ще бъде затворен един от основните булеварди
Коментари Харесай

Затварят основен булевард в Пловдив за 20 дни

За 20 дни ще бъде затворен един от главните булеварди в Пловдив - "Цар Борис Трети Обединител ", като повода за това е откриващото събитие на плана "Пловдив - Европейска столица на културата 2019 ". Затворена за всевъзможен тип МПС ще бъде правата от кръстовището с ул. "Цанко Дюстабанов " и "Граф Игнатиев " до тунела. Това оповестиха от пресцентъра на общината.

В тази връзка от 27 декември 2018 година до 17 януари 2019 година в града се вкарва краткотрайна организация на придвижване.

Официалното разкриване на плана ще се състои 12 януари 2019 година със театър на сцена, която ще бъде многоетажна и ще се намира на кръстовището на самия бул. с ул. "Гладстон ". Изграждането на голямата сцена ще стартира на 27 декември, а развалянето ѝ ще се състои от 13 до 17 януари 2019 година

През това време тунелът ще бъда наличен от и в посока на ул. "Света гора " и от там ще се реализира връзка с бул. "Княгиня Мария-Луиза ". Пак от там ще се реализира и придвижването в двете направления, по ул. "Отец Паисий ", със Стария град.

Кръстовището с ул. "Капитан Райчо " с бул. "Цар Борис Трети Обединител " ще се затвори с бариери.

Маршрутите на 12-те автобусни линии от всеобщия градски превоз, които минават през булеварда и тунела, ще се трансформират по скица, която Оперативна програма "Организация и надзор на превоза " ще разгласи на жителите навреме.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР