За 20-а поредна година международният филмов фестивал София Филм Фест

...
За 20-а поредна година международният филмов фестивал София Филм Фест
Коментари Харесай

Конкурс за български късометражен филм на 26-ия София Филм Фест

За 20-а поредна година интернационалният кино фестивал София Филм Фест провежда конкурс за български късометражен филм.  За трета поредна година премията ще се връчи от Доли медия студио. В състезанието са взели участие доста от водещите имена в актуалното българско кино, измежду които Драгомир Шолев, Андрей Паунов, Светла Цоцоркова, Петър Вълчанов, Борис Десподов, Павел Веснаков.

12 заглавия ще бъдат селектирани в програмата на късометражния конкурс на 26-ия София Филм Фест. Всички филми с над 50% българско финансиране и времетраене до 30 минути, снимани след 1 януари 2021 година и отговарящи на регламента на състезанието, могат да се включат в надпреварата.
 Брайтън 4 с три награди на фестивала в Котбус " Брайтън 4 " с три награди на фестивала в Котбус
Продължава сполучливото показване на интернационалната фестивална сцена на „ Брайтън 4 “, копродукция на Грузия, Русия, България,...

Формуляр за кандидатстване се попълня на британски език след регистрация в уеб страницата на София Филм Фест – можете да го извършите . Филмите се подават ОНЛАЙН. За повече информация може да се запознаете в детайли с изискванията за кандидатстване, които ще откриете в новината на уеб страницата на София Филм Фест.

Крайният период за присъединяване в състезанието е 20 декември 2021 година. 

През януари 2022 година ще бъдат оповестени 12-те кандидати, а интернационалното жури на 26-ия София Филм Фест ще избере спечелилия.

Наградата е на стойност 9 500 евро (1 500 евро парична награда и 8 000 евро в постпродукционни услуги), обезпечени от Доли медия студио, които се получават от режисьора на филма-победител.
 Акцентите в програмата на София Филм Фест на 30 септември Акцентите в програмата на София Филм Фест на 30 септември
КИНО ОДЕОН | БИЛЕТИ В 18:30 часа стартира прожекцията на цифрово възобновената 4К версия на „ В въодушевление за обич “ - Со...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР