За 18-ти пореден път София филм фест набира заглавия за

...
За 18-ти пореден път София филм фест набира заглавия за
Коментари Харесай

"София филм фест" набира заглавия за късометражния си конкурс

За 18-ти следващ път " София филм фест " набира заглавия за състезанието си за български късометражни филми. Крайният период за присъединяване е 21 декември 2019 година, а през годините през състезанието са минали режисьори като Драгомир Шолев, Андрей Паунов, Светла Цоцоркова, Петър Вълчанов, Борис Десподов, Павел Веснаков, оповестиха от фестивала в прессъобщение, публикувано през днешния ден.

По този метод ще бъдат определени 12 кино лентата, които ще се състезават за премията за български късометражен филм на 24-ото издание на " София филм фест ", което ще продължи от 12 до 22 март 2020 година Условието е заглавията да са снимани след 1 януари 2019 година, тяхното българско финансиране да е над 50%, а времетраенето им да е до 30 минути.

В състезанието могат да вземат участие игрални, документални, анимационни и пробни филми, като няма ограничаване за техния род. Всички заглавия, които съдържат форми на принуждение, расизъм, етнически и религиозни провокации, както и порнографско наличие, ще бъдат дисквалифицирани. Според прессъобщението комисията, която ще направи селекцията, е формирана от представители на разнообразни области, свързани с киното.

12-те селектирани кино лентата ще бъдат оповестени през януари 2020 година, а спечелилият ще бъде излъчен от интернационалното жури на " София филм фест ", което към момента не е оповестено. Наградата е на стойност 9 500 евро (1 500 евро парична награда и 8 000 евро в постпродукционни услуги), обезпечени от " Доли Медиа Студио " и ще бъде връчена на режисьора на филма-победител.

Формулярът за кандидатстване би трябвало да бъде запълнен на британски език след регистрация в уеб страницата на " София филм фест ", която може да бъде направена тук. Филмите се подават онлайн, а всички искащи да получат повече информация, могат да пишат на [email protected].
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР