За 18-та поредна година Българският Червен кръст ще реализира в

...
За 18-та поредна година Българският Червен кръст ще реализира в
Коментари Харесай

Програма Топъл обяд ще осигури безплатна храна на над 1 000 деца

За 18-та поредна година Българският Червен кръст ще осъществя в цялата страна „ Топъл обяд в учебно заведение за нуждаещи се български деца”. Програмата се финансира Партньорска мрежа за щедрост на БЧК, а средствата в размер на 252 788 лева, набрани с помощта на корпоративни сътрудници и самостоятелни донори, ще обезпечат безвъзмездна храна в учебно заведение за 1 414 деца от обществено слаби фамилии в 19 области в страната, които ще получават топъл обяд в учебно заведение всеки ден през образователната 2021/22 година.

Благородната самодейност подкрепя деца в потребност, най-много в тежките зими месеци.



Най-голям финансов принос имат огромни вериги хранителни магазини и вериги заведения за хранене за публично хранене, които са дългогодишни сътрудници на Българския Червен кръст и с които организацията осъществя сполучливи благотворителни фондонабирателни акции.

Част от средствата са постъпили от самостоятелни онлайн дарения през уеб страницата на организацията www.redcross.bg и от дарения посредством SMS известия на къс номер 1255, възложен от трите мобилни оператори.

Програмата, която започва за първи път през 2004 година, е осигурила досега безвъзмездна храна на 20 448 нуждаещи се деца от цялата страна. Предоставени са общо 1 554 356 безвъзмездни обяда на обща стойност 3 108 712 лева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР